Spitalul din Caransebeș acumulează lunar o datorie de un milion de lei, care se adaugă la cele aproape 14 milioane de lei existente, astfel că este vital un plan de măsuri de redresare. Managerul Adrian Dumbravă s-a gândit chiar și la cererea insolvenței spitalului, care ar fi primul din țară.
Datoriile Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș au fost aduse la cunoștința consilierilor locali de către managerul unității sanitare, Adrian Dumbravă.
„Acum se înregistrează 2,5 către 3 milioane de euro datorii. Suntem în arierate, sunt facturi neplătite și primim somații de plată zilnic. Eu am 5 săptămâni de când am început activitatea și în acest timp am luat unele măsuri, voi continua și vreau să vă spun de acum că trebuie să fiți partenerii mei. Va fi o criză de pacienți după pandemie, pentru că oamenii încă se tem de spital, de virus și fără pacienți nu îndeplinim contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent spitalul are mai multe cheltuieli decât produce, cu un milion de lei. Până la sfârșitul anului sperăm să diminuăm pierderile. Eu vă spun condițiile din spital sunt inumane și nu exagerez cu nimic și vă poftesc să facem o vizită în spital, veți fi surprinși: În perioada următoare voi veni cu 5, 6 modificări la organigrama Spitalului în sensul de repoziționare a oamenilor pentru a face reduceri și pentru eficientizare”, a declarat Adrian Dumbravă.
Managerul Spitalului a mai spus că a dorit să renegocieze contractele în derulare, dar, din cauza datoriilor este greu să ceri sume în contracte mai mici.
„Primul impuls pe care l-am avut… am vrut să cerem insolvența spitalului pentru a face un plan de organizare sănătos, vom vedea dacă aceasta va fi soluția cea mai bună, probabil ca va fi primul spital din țară în insolvență. Vă spun, tăinuirea este o infracțiune și le voi pune pe masă, eu nu dezgrop morții, rog pe domnul primar ca să introducă și spitalul pe lista verificării de către Curtea de Conturi, pentru că, după părerea mea am văzut în contabilitatea din ultimii 5 ani cam câți bani a alocat Primăria și nu sunt puțini, iar lucrurile care s-au întâmplat acolo nu sunt bune”, a mai adăugat Adrian Dumbravă.
Managerul unității medicale din Caransebeș a mai vorbit despre transparență totală și despre lucrul în echipă spital – administrație, pentru a depăși împreună situația de acum din Spitalul Municipal de Urgență și a construi un bun management. Adrian Dumbravă a mai precizat că lunar va veni în fața consilierilor locali cu situația la zi a spitalului și va aduce un plan despre ceea ce înseamnă reabilitarea unității medicale și ceea ce ar însemna construirea unui spital de la zero pentru comunitatea din zona Caransebeș.