Mallul împinge VeloCity în parcul industrial, Popa mai rade 10 hectare și reconfigurează orașul!

Primarul Reșiței negociază cu o firmă austriacă pentru achiziționarea unui teren pe care aceasta îl deține într-o zonă industrială tot mai solicitată a municipiului odată cu începerea proiectului mall-ului și a celorlalte obiective din viitorul Km 0!

„Am contactat firma din Austria care în perioada 2005-2007 a avut un contract cu Primăria Reșița pe care eu l-am frunzărit din scoarță în scoarță să văd dacă nu găsim o posibilitate să-l anulăm, să-l închidem, pentru că a fost o prostie. S-a dat atunci uzina cocsochimică, fusese gata în procent de 95% și abandonată. Au făcut o înțelegere, au dat austriecilor uzina să o demoleze și în compensare pentru această lucrare de demolare au cedat terenul aferent ,10 hectare. Austriacul a zis că vrea să facă o investiție, dar nu i-au creat o condiționalitate în contract, dacă nu face o investiție pe terenul respectiv să poate fi reziliat contractul și să luăm terenul înapoi. M-am trezit că astăzi terenul este al austriecilor!”, a dezvăluit primarul Nelu Popa.

Cum austriecii nu mai au nicio intenție legată de vreo investiție la Reșița, și-au manifestat intenția de a vinde terenul. Au discutat deja în acest sens cu edilul-șef și e doar chestiune de timp până când afacerea se face. „Noi avem Parcul Industrial, dar iată că, acum, Immochan, actualul Ceetrus, mută VeloCity cu fabrică cu tot în Parcul Industrial, lângă Autoliv. Începe să se încarce platforma și o să avem nevoie de teren. Am vorbit cu austriecii, facem o evaluare și vom cumpăra trenul pe care l-a dat Primăria, practic, gratuit”, a mai spus edilul-șef.

leader board 728 x 90 px