Crăciun și Revelion în stare de alertă! Toate măsurile luate până acum vor rămâne în vigoare

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat prelungirea stării de alertă. Astfel, toate măsurile vor rămâne în vigoare, inclusiv interdicția ieșirii din casă după ora 23.00, atâta timp cât nu există motive întemeiate.

Noutățile incluse în actul normativ sunt legate de activitatea operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi. Astfel, pentru păstrarea distanțării sociale, vor fi transportate mai puține persoane cu cabinele.

„Activitatea se desfășoară, dar dacă cabina are o capacitate de 20 de persoane, probabil că se va stabili că doar 10 persoane vor fi transportate cu cabina. Telescaunele  vor funcționa în condiții de normalitate. Toate măsurile care au fost până acum rămân valabile. Măsurile care sunt până la incidența de 1,5, peste 1,5 și cele peste 3. Vom lua măsuri zonale și locale unde se impun, inclusiv dacă este necesară carantinarea unei zone sau a unei localități. Gândiți-vă că nu suntem într-o descreștere a numărului cazurilor. Asta înseamnă o presiune asupra sistemului sanitar. Fiecare dintre noi să respecte măsurile. Portul măștii peste tot, măsurile de igienă, măsurile la locul de muncă. De sărbători vă rog, gândiți-va la sănătatea dumneavoastră și a celor în vârstă. Sper ca anul viitor sărbătorile să se desfășoare cât mai aproape de normalitate”, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, atât de Crăciun, cât și de Revelion nu vor putea fi organizate petreceri în stradă. „Putem să ne bucurăm și de Anul Nou, dar respectând anumite reguli”, a mai spus Arafat.