Un nou hub de oportunități pentru tineri! Proiectul este derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) derulează proiectul „ELAN – Incubator de imaginație civică”, prin care le oferă tinerilor posibilitatea de a-și face vocea auzită prin găsirea de soluții și inițiative necesare comunității din care fac parte.

În urma unui hackathon online, organizat pe 28 noiembrie 2020, s-a născut OpportUNITY – o platformă care pune laolaltă oportunități de dezvoltare prin implicare în comunitate pentru tinerii din Timișoara. Un spațiu gândit de tineri și pentru tineri unde se pot găsi posibilități de voluntariat, învățare și consiliere și care îi poate ghida pe cei care vor să genereze impact în societate.

În cadrul platformei, se vor putea căuta și propune oportunități de implicare civică, comunitară, socială și culturală, care să se plieze pe interesele și nevoile fiecăruia. Platforma este disponibilă și poate fi accesată AICI.

leader board 728 x 90 px

În cadrul proiectului ELAN s-au derulat mai multe inițiative și acțiuni pentru a încuraja o cultură a civismului în rândul tinerilor. În curând, pe site-ul programului ELAN se va putea vedea o instalație virtuală, alături de portretele a 50 de tineri activi din Timișoara și România, care aspiră la implicare și mișcare a comunităților din care provin, alături de câteva filme ce prezintă scenarii realizate de tineri din trei zone diferite ale Timișoarei, despre starea actuală și despre cum cred ei că va arăta cartierul lor peste 10 ani.

Mai multe detalii despre proiectul ELAN și despre cum încearcă să ofere un cadru ideal pentru ca tinerii activiști să aibă un spațiu în care să găsească soluții la dezvoltarea sănătoasă a Timișoarei, se găsesc AICI.

Proiectul ELAN este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, în cadrul apelului reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Parteneri de proiect: Asociația Diogene, Pokret Gorana Vojvodine (PGV) și ANIBAR.