FOTO. Șapte lucrări artistice multimedia vor fi găzduite în fostele ateliere ale STPT

Până în 13 decembrie, fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara vor fi transformate de artiștii implicați în programul cultural „Progres. Schimbări de paradigmă”, inițiat de Timișoara 2021, în spații de artă multimedia care să reînsuflețească zona industrială care exista în trecut în orașul de pe Bega.

Patru dintre lucrările prezentate au fost selectate prin concurs public, iar trei sunt creație proprie. Cele mai multe dintre proiecte readuc la viață, prin mijloace artistice, epoca industrială de odată din Timișoara și transformările suferite de-a lungul anilor, până la dispariția locurilor și comunităților industriale. Efectele sonore amplifică și mai mult trăirile pe care instalațiile le oferă. Chiar și tehnologia de reconstruire 3D este prezentă în lucrările artiștilor.

Publicul este invitat sa descopere instalațiile multimedia între 11 și 13 decembrie, între orele 17.00 și 21.00, în urma înscrierii în prealabil aici.

leader board 728 x 90 px

 

Scopul programului este de a familiariza publicul cu mediul digital și arta multimedia. Locul care găzduiește cele șapte lucrări, fostele ateliere STPT, reprezintă un spațiu cu încărcătură istorică, unde a fost construită prima linie de tramvai cu tracțiune animală, iar mare parte a timișorenilor au fost industriași care au creat o comunitate aici.