UPDATE. Mălin Bot: „Jurnaliştii nu sunt saci de cartofi!“

Mălin Bot a hotărât ieri să se despartă de trustul de presă EVZ-B1 TV. Jurnalistul reşiţean nu a acceptat să facă niciun compromis în relaţia cu el însuşi.

În cursul zilei de ieri, Mălin Bot a demisionat din funcţia de redactor-şef al ediţiei online evz.ro. Faptul că ziaristul bănăţean devenise incomod pentru cei ce conduc cunoscutul trust de presă a ieşit în evidenţă la începutul săptămânii trecute, atunci când Mălin Bot anunţa pe pagina sa de facebook că „nu ne mai vedem pe B1, la EVZ TV, decizia «managementului». Nu am primit nicio explicaţie de la «factorul de decizie», ci am aflat de la colega cu care stabilesc invitaţii şi care îi sună pe invitaţi pentru emisiune”.

CITEȘTE ȘI:

leader board 728 x 90 px

Jurnalistul reşiţean Mălin Bot, îndepărtat pe şest de la B1 TV?

Aseară, Mălin Bot a oferit detalii tot pe Facebook: „Povestea cu emisiunea a fost, de fapt, bomboana de pe colivă. În ciuda explicaţiilor primite, eu am rămas cu convingerea că au existat alte motive, nedeclarate, pentru decizia asta. Eu sper ca, din toată povestea asta, sa priceapă cei în cauză că jurnaliştii nu sunt saci de cartofi pe care îi mută ei după cum le dictează interesele mai mult sau mai puţin publice. Publicul nostru vede adevărul mult mai clar decât îşi imaginează unii. Am cumpănit bine şi am decis că locul meu nu mai este la EVZ“.

Întrebat care va fi următorul său pas, Mălin Bot a răspuns pentru paginademedia.ro: „Momentan nu vreau să fac niciun fel de comentariu. Îmi iau o săptămână sabatică. În momentul în care voi fi în altă parte, voi anunța”.

Mălin Bot a debutat în televiziune în 1994, ca reporter la Terra Sat din Reşiţa, iar în presa scrisă, un an mai târziu, ca reporter la ziarul Timpul din Reşiţa. Apoi a lucrat în Timişoara – revista Tempo (redactor-şef 1995-2000), ziarul Timişoara (director executiv 2001), Ziua de Vest şi Focus Vest (reporter 2001 – 2004), Cotidianul (corespondent local 2004-2005), EVZ Timişoara (reporter 2005-2008), Adevărul de Seară (redactor-şef adjunct din 2008 şi redactor-şef regional din 2009), şi Bucureşti – adevarul.ro (redactor-şef din iunie 2011 până în octombrie 2012), evz.ro (redactor-şef online până în prezent), realizator B1 TV (din august 2014  – emisiunea „Evenimentul zilei” şi din ianuarie 2015 – emisiunea „Sub semnul întrebării”).

UPDATE, ora 17.00

„În spatele lui Dragnea e încolonată toată mafia din politică: Tăriceanu, Ponta (e la vrăjeală «divorțul», Ghiță, Oprea și multe alte nume importante din vizate de operațiunile DNA împotriva corupției. Toți trag speranța că, dacă infractorul Dragnea devine prim-ministru și controlează o majoritate solidă, se pot determina schimbări în conducerea DNA și la vârful Justiției care să readucă aceste instituții sub control politic și astfel să se stopeze viitoarele anchete. Asta e miza. Ca să ajungă aici au nevoie ca televiziunile și publicațiile la care se uită publicul anti-hoți, anti-mafie, anti-comuniști, să bombardeze cu anumite mesaje de tip voiculescian: – Justiția greșește și face abuzuri, hoții dovediți și condamnați nu sunt hoți, sunt victime, sunt persecutați politic; – Cei acuzați nu au făcut nimic rău, niște interese oculte le produc degeaba o imagine deformată. – Nu aveți alternativă, dacă totuși sunteți convinși că hoții sunt hoți și nu v-au păcălit lozincile de mai sus. Nu aveți pe cine să votați, stați acasă mai bine. Din nefericire, cei care vor să dea aceste mesaje în societate controlează foarte mult din media. Dacă publicul ar vedea adevărul, în toată dimensiunea lui, nimeni nu s-ar mai uita la unele televiziuni de știri. Nimeni nu se întreabă cum de au fost reactivate «nume grele» plătite de Vântu cu mulți bani ca să facă exact același lucru în trecut? Este o întâmplare că aceste nume fac acum exact propaganda unor mafioți? Eu cred că Dragnea, Ponta, Oprea, Ghiță și compania merg acum exact pe urmele lui Vântu și Voiculescu. Fac exact același lucru cu convingerea că ei sunt mai «șmecheri» și nu vor ajunge ca Vântu sau Voiculescu. Dacă un infractor ca Dragnea va controla puterea guvernamentală și majoritatea parlamentară s-ar putea chiar să reușească să fie «mai șmecheri» decât Felix sau Vântu. La finalul acestui an vom vedea dacă asta se va întâmpla”, este mesajul jurnalistului Mălin Bot, postat astăzi pe pagina sa de facebook. „Mi s-a reproşat că sunt «taliban» pentru că îi spun lui Dragnea «infractor». Păi nu e condamnat pentru comiterea unor infracţiuni? Am ajuns să avem de suferit în ţara noastră dacă spunem unui hoţ condamnat în Justiţie că e hoţ?“, întreabă retoric Mălin Bot.