Nelu Popa a tăiat salariile și cheamă angajații Primăriei Reșița în judecată!

Edilul-șef al municipiului s-a spălat repede pe mâini după deciziile care afectează aproape toți angajații Primăriei și dă vina pe Curtea de Conturi pentru procesele pe care le deschide angajaților!

Lefurile angajaților Primăriei Reșița s-au redus începând cu luna august cu cel puțin 25 la sută! Primarul Nelu Popa a tăiat două din sporurile care le rotunjeau veniturile oamenilor din administrația publică locală. În plus, va deschide procese pentru a recupera prejudiciul adus bugetului local, constând în sporurile încasate până acum.

„Este vorba de sporurile de dispozitiv și de loialitate. Primul dintre ele este aberant căci, în mod logic, se referă la sistemul militarizat, adecvat poliției sau MApN, în care militarii trebuie să fie la datorie zi și noapte. Or, în administrație nu e cazul, căci nu te cheamă nimeni noaptea la ora 2 la lucru, așa cum se întâmplă în cazul militarilor. Era un spor inclus în salariu și reprezenta 25 la sută din câștigul angajatului. Unii aveau și spor de fidelitate care varia între 5 și 12,5%, în funcție de vechimea în primărie“, a explicat primarul Popa.

leader board 728 x 90 px

Deciziile luate sunt puse pe seama impunerilor Curții de Conturi, la fel ca și acțiunile în instanță. „Am fost singura primărie din județ care primea aceste sporuri. Situația nu este deloc plăcută, deoarece Camera de Conturi mă obligă să recuperez de la angajați sumele încasate pe nedrept de aceștia după 2014. Cu siguranță că, la fel ca în trecut, vor exista acțiuni în instanță și de-o parte, și de alta, noi să ne recuperăm banii, pentru că așa ne cere Camera de Conturi, iar ei să conteste măsura luată“, a mai spus Nelu Popa.