Primarul din Moldova Nouă caută city manager cu lipici la bani europeni!

Edilul-șef al orașului de la Dunăre, Adrian Torma, a declarat pentru Express de Banat că va scoate cât de curând la concurs postul de city manager (administrator public), deoarece își dorește o echipă completă și competentă, care să scoată orașul din conul de umbră.

Adrian Torma se arată foarte mulțumit de colaborarea pe care o are cu viceprimarul Adi Moiseș, dar în condițiile în care, după cum spunea chiar el, Primăria nu e foarte funcțională în momentul de față, din cauza unei organigrame neinspirate și incomplete, ar avea nevoie cât mai repede de un city manager. „Cu Adi Miseș colaborez foarte bine, începem să formăm o echipă. Muncim extrem de mult amândoi, plecăm seara târziu din primărie pentru că am înțeles amândoi că pe umerii noștri apasă o responsabilitate foarte mare. Vrem să facem ceva pentru comunitatea noastră, de asta facem sacrificii. Ne motivăm unul pe celălalt și pot spune că USR e singurul partener loial. Partea bună este că el a văzut ce n-a fost bine în mandatul trecut și vrea să demonstreze comunității sârbe că nereușita din cei doi ani a fost cauzată de primarul Lupu”, a declarat Adrian Torma.

După ce a numit un social-democrat declarat la șefia spitalului, primarul liberal susține că nu va conta absolut deloc pentru el culoarea politică a celor care își doresc să ocupe vreo funcție în administrația publică locală sau în instituțiile direct subordonate. „În curând vom scoate la concurs funcția de administrator public și împreună vom încerca să facem o echipă, împărțind din responsabilitățile mele celor doi, city managerului și viceprimarului Moiseș. Vreau ca fiecare să fie focusat pe domeniul în care se descurcă cel mai bine. Până la finele anului vom împărți atribuțiile în trei. O parte din gestionarea orașului va pica în sarcina viceprimarului, către city manager va merge monitorizarea serviciilor importante și accesarea de fonduri europene, pentru ca eu să pot să reprezint orașul în atragerea de investitori, în relația cu partenerii importanți, cu cetățenii și instituțiile statului. Îmi doresc city manager un cetățean al orașului Moldova Nouă, pentru că ar trebui să cunoască foarte bine problemele orașului, dar postul va fi scos la concurs. Faptul că am numit manager la spital un membru PSD cred că e o dovadă că pun prețul pe competență și profesionalism, nu pe altceva!”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă.

leader board 728 x 90 px