Majoritatea directorilor de școli numiți prin detașare rămân pe poziții în Timiș. Unde se schimbă conducerile

Clopoțelul va suna pentru elevi la data de 9 septembrie, dar pentru directorii de școli se aude mai devreme, în 31 august. În ultima zi de vară încetează și numirile prin detașare ale directorilor și ale directorilor adjuncți de școli. În Timiș, majoritatea au fost însă reconfirmați, dar sunt și unități școlare unde din septembrie apar modificări. 

Numirile de directori de școli și directori adjuncți se fac la propunerea inspectorului școlar general Aura Danielescu, cu avizul consiliului de administrație al ISJ Timiș, cu acordul scris al persoanelor solicitate. Numirile prin detașare se fac până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de finalul anului școlar 2019-2020. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a avut o ședință în acest sens în data de 19 august, prilej cu care s-a acordat avizul pentru 64 de directori de școli, plus 37 de directori adjuncți. În total, pe cele două funcții, din 101 de persoane, doar 14 sunt oameni noi față de anul școlar 2018-2019.

Așadar, 53 de directori de școli detașați vor avea continuitate. În nouă cazuri au fost schimbări din mai multe motive. Doi directori s-au pensionat, la Școala Gimnazială „Dimitrie Leonida” Timișoara și la Școala Gimnazială Saravale, iar doi ș-au dat demisia, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum” Timișoara și la Școala Gimnazială Ghilad. La Clubul Sportiv „Bega” Timișoara, directorul s-a transferat la altă școală, în timp ce directorii de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj și de la Școala Gimnazială Știuca au solicitat să nu mai continue detașarea. La Grădinița cu Program Prelungit Jimbolia, directorul revine din concediul pentru creșterea copilului, iar la Liceul Teoretic „Alexandru Mocioni” Ciacova, s-a schimbat toată conducerea școlii, la propunerea Inspectoratului Școlar General.

În cazul directorilor adjuncți detașați, 32 vor avea continuitate, iar în cinci cazuri sunt numiți oameni noi. La Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara, acest lucru se datorează creșterii formațiunilor de studiu. La Liceul Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum” Timișoara, postul de adjunct a devenit vacant după ce persoana care îl ocupa a devenit director. În cazul Liceului Tehnologic „Azur” Timișoara, a fost vorba de o demisie, iar la Liceul Tehnologic „Electrotimiș” Timișoara a intervenit o solicitare de încetare a detașării. Firește, un nou director s-a numit și la liceul din Ciacova, unde s-a înlocuit întreaga echipă managerială.