Mai ții minte, suflete? Lansare de carte, la Casa de Cultură Moldova Nouă

Instituția culturală de la malul Dunării se pregătește, la mijlocul lunii aprilie, să aducă în atenția cititorilor volumul „Mai ții minte, suflete?”, o carte semnată de scriitorul Sorin Gîrjan.

Autorul cărții ce urmează să fie lansată la Casa de Cultură de la malul Dunării, Sorin Gîrjan, revine, după aproape trei decenii în orașul Moldova Nouă, oraș în care acesta a absolvit atât școala generală, cât și liceul, însă nu oricum, ci cu un bagaj vast de istorisiri „despre vânătoare și vânători, despre Boșneag și boșnegeni, despre Clisura Dunării și oamenii ei”, toate acestea cuprinse în volumul „Mai ții minte, suflete?”.

Originar din Anina, Gîrjan s-a născut la 17 iunie 1962. Studiile gimnaziale și cele liceale l-au adus la Moldova Nouă, acolo unde autorul a petrecut și o bună parte din viață. Actualmente, autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România, activitatea literară fiindu-i apreciată cu numeroase premii. Exceptând cartea „Mai ții minte, suflete?”, prin condeiul lui Gîrjan au mai trecut următoarele lucrări: „Tăierea aripilor de îngeri” (1993), „Îmblânzirea Sinelui” (1994), „Frontiera de cretă” (1995), „Lecția de anatomie în aer liber” (1996), „Sezonul de vânătoare” (1997), „Îngerul nimănui. Poeme siameze” (1998) și „Iani… ocheanul cu vitralii” (2003).

Nu uitați! Luni, 15 aprilie, ora 18, aducerile aminte vin la Casa de Cultură Moldova Nouă prin intermediul volumului „Mai ții minte, suflete?”.