Specialiștii Direcției Județene Agricole vorbesc despre pierderi de producție la porumb și floarea-soarelui, cauzate de seceta pedologică. O situație completă va putea fi prezentată abia la finalul campaniei de recoltare.
Vara lui 2021 a adus recolte bogate de grâu și orz în Caraș-Severin, având în vedere condițiile pedoclimatice ale județului, acesta nefiind unul favorabil culturilor cerealiere. Specialiștii agronomi urmăresc acum cu interes starea de vegetație a culturilor de porumb și floarea-soarelui, care urmează a fi recoltate de la jumătatea lunii septembrie.
„Am încheiat anul agricol cu rezultate foarte bune la culturile de cereale păioase. Este un aspect pozitiv faptul că județul nostru a ajuns să aibă la grâu o producție medie la hectar de 5.829 de kilograme, iar la orz – de 6.252 de kilograme. Urmează să vedem ce se va întâmpla la finalul recoltării culturilor de floarea-soarelui și porumb, dat fiind faptul că, în ultima perioadă, s-au înregistrat elemente legate de seceta pedologică și care ar putea afecta, într-o măsură mai mică sau mai mare, rezultatul producției. Din analizele noastre, din prognozele pe care le-am făcut la nivelul instituției împreună cu fermierii, vor fi pierderi de producție datorate secetei, dar nu vor afecta așa, la modul categoric sau dezastruos, așa cum se întâmplă, poate, în alte județe ale țării.”, a explicat directorul executiv al Direcției Județene Agricole Caraș-Severin, ing. Liviu Muntean.
În Caraș-Severin au fost cultivate cu porumb 20.894 de hectare, cu floarea-soarelui 5.472 de ha, iar cu soia – 4.000 de ha
Reșițeanul Alexander Tietz, cu origini germane și de numele căruia se leagă cultura și dragostea pentru Banatul de Munte, este sărbătorit printr-o expoziție dedicată vieții sale. Forumul Democrat al...
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281