Mai mulți copaci de pe Calea Bogdăneștilor, mutați de primărie din zona șantierului

Șase copaci de pe Calea Bogdăneștilor au fost mutați în ultimele zile din zona șantierului. Printre aceștia și un tei de 12 metri plantat de unul dintre locuitorii din zonă. Copacul greu de 30 de tone a fost ridicat cu o macara a STPT, încărcat într-un camion și transportat câteva sute de metri mai departe, într-un parc. 

Operațiunea de mutare a copacilor valoroși de pe Calea Bogdăneștilor, care a intrat în lucrări ample de reabilitare, a fost planificată de mai multe săptămâni, a început marți și va continua în următoarele zile.

„Timișoara trebuie să se dezvolte, dar nu cu prețul pierderii unor copaci valoroși, cărora le-a luat ani să crească și să se dezvolte. Chiar dacă toate noile proiecte includ spații verzi și plantarea de noi copaci, am cerut ca toți arborii valoroși care sunt acum pe șantierele orașului să nu fie tăiați, ci mutați în siguranță. Moștenirea verde a orașului trebuie salvată, iar Timișoara trebuie să redevină orașul parcurilor și al florilor, așa cum era cunoscut în trecut.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Operațiunea a fost planificată de conducerea Primăriei Timișoara și Direcția de Mediu. Mutarea copacilor în noul parc a fost realizată cu sprijinul executantului și al STPT și a fost supervizată de Direcția Tehnică.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrările pe Calea Bogdăneștilor. Ce s-a modificat în proiect?