Încep lucrările pe Calea Bogdăneștilor. Ce s-a modificat în proiect?

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Primăria Timișoara anunță că lucrările de modernizare pe Calea Bogdăneștilor pot începe, însă proiectul a fost modificat în ceea ce privește lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete pentru a nu pune în pericol finanțarea europeană a proiectului. 

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune că, așa cum a fost modificat, proiectul respectă toate standardele, iar șantierul a putut fi amenajat fără probleme.

„Nu vă ascund că au fost probleme cu proiectul, în special legate de lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care erau extrem de mici și din cauza cărora riscam să pierdem finanțarea europeană. Dar toate acestea au fost depășite acum. Trotuarele au fost lățite, la fel și pistele de biciclete, care acum respectă standardul de 1,5 m lățime. Iar șantierul a putut să înceapă fără probleme.”, a spus primarul Dominic Fritz.

Proiectul vizează reabilitarea liniei de tramvai şi lărgirea drumului la patru benzi, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 km. Linia de tramvai va fi amplasată pe mijlocul tramei stradale, va fi dublă și încadrată de spaţii verzi cu pomi.

Vor fi, de asemenea, modernizate cele șapte stații de transport public.

promovare banner maxagro

„Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câțiva arbori valoroși de pe această stradă și să îi replanteze în alte zone din oraș. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care și ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneștilor vom avea aproape 10.000 de mp de spații verzi noi. Șantierul ar trebui să fie gata în vara anului 2023, însă, dacă totul merge bine, am putea să îl terminăm până la finalul anului 2022.”, a mai spus Fritz.

Primarul a mai anunțat și că strada Grigore Alexandrescu, împreună cu Calea Bogdăneștilor, cu pasajul Solventul și podul Solventul a cărui proiectare va fi scoasă la licitație vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei.

Foto: timisoreni.ro

publicitate tmc 640