Doctorii de familie din Timișoara încep vaccinarea împotriva Covid-19 în cabinetele medicale

Proiectul pilot cu privire la campania de imunizare împotriva Covid-19 și în cabinetele medicilor de familie, anunțat în urmă cu aproximativ două săptămâni de Primăria Timișoara, demarează abia miercuri. Au mai fost de clarificat câteva aspecte, a spus primarul Dominic Fritz. 

„Aici au mai fost niște clarificări necesare între instituțiile implicate și mâine (n.r, miercuri) va fi primul vaccin în cabinetele medicale. Participă 50 de medici de familie din zona metropolitană Timișoarei.”, a spus primarul Dominic Fritz.

Sunt, așadar, 50 de medici de familie din Timișoara și zona periurbană care au acceptat să ia parte la acest proiect pilot de vaccinare în cabinete. Fiecare medic de familie înscris va primi câte 100 de doze de vaccin, consumabilele aferente și 100 de teste rapide.

leader board 728 x 90 px

Deocamdată, medicii de familie vor fi plătiți cu sprijinul mediului de afaceri. Vor primi 30 lei/pacient de la Ministerul Sănătății, iar Asociația Timiș de Medicină a Familiei va suporta 40 lei în plus/pacient, printr-un contract de sponsorizare cu un lanț de supermaketuri.

La vaccinarea în cabinetele medicilor de familie vor avea prioritate categoriile de persoane vulnerabile.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara, medicii de familie intră în programul de vaccinare anti-Covid. Cum va funcționa proiectul pilot?