Șomeri puțini în căutarea unui job

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Încă o bursă a locurilor de muncă s-a consumat astăzi în Casa de Cultură din Reșița. Oferta angajatorilor a fost puțin mai stufoasă față de anii precedenți, dar au lipsit doritorii unui loc de muncă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat o nouă bursă cu locurile de muncă de pe raza județului. Deși reprezentanții agenției s-au mobilizat și au cutreierat la peste 80 de companii pentru a le invita să participe la bursă, doar 38 de agenți economici și-au prezentat oferta astăzi în Casa de Cultură. Cu toate acestea, interesul în rândul angajatorilor a crescut față de anul trecut, drept care au fost prezenți la bursă cu 10 mai mulți decât în 2012.

Au venit mai mulți angajatori decât în anii trecuți, dar persoanele interesate de un loc de muncă au fost cam puține, cu toate că acțiunea a fost  bine mediatizată. Cât despre angajatori, eu personal am fost la 80 de firme, iar 13 companii chiar mi-au solicitat prezența”, explică Marius Puia, reprezentantul AJOFM.

Părerile printre cei care au dat o tură pe la bursă au fost împărțite. Unii au venit cu speranțe mari că se vor angaja, așa cum s-au mai angajat și altă dată, tot prin intermediul acestor burse. „Am venit aici pentru o slujbă ca agent de pază. Am găsit ce căutam, să vedem dacă voi corespunde cerințelor. Sunt foarte bune aceste burse, mi-am mai găsit loc de muncă tot așa, când lucram ca instalator”, explică Daniel Merche.  Pentru alte persoane, bursa, deși benefică, nu a prezentat o ofertă suficientă. „Eu aș dori să mă angajez ca zugrav. O astfel de bursă mi se pare bună, dar totuși cam puține locuri, nu prea ai ce să alegi”, precizează Mircea Iulian.

bursa locurilor de munca2 DSC_0647

În rândul tinerilor cu studii, oferta lasă de dorit. Aceștia au ajuns să își caute orice de lucru, chiar dacă nu corespunde calificărilor lor. „Nu știu ce caut, pentru că nu prea sunt slujbe pentru mine, dar am venit totuși să văd oferta. Am mai fost la astfel de burse și mi-am lăsat C.V.-ul dar nu m-a contactat nimeni. Eu am terminat Economie-Turism, dar îmi caut în orice domeniu, pentru că în domeniul meu nu mi-am găsit nimic”, precizează Monica Dimeni.

promovare banner maxagro

DSC_0649                                                                                                                         Monica Dimeni, tânăra în căutarea unui loc de muncă

Agenții economici care au fost prezenți și la alte burse evaluează numărul persoanelor interesate ca fiind unul normal, obișnuit pentru astfel de acțiuni. „Societatea oferă cinci locuri disponibile pentru confecționeri, pentru lucrul în mașină de cusut, confecționare piese auto. A fost o cerere relativ normal, pentru că au venit aproximativ 20-30 de persoane până acum, deocamdată fără calificare. Locurile sunt atât pentru persoanele cu calificare, cât și pentru cele fără calificare”, precizează Cristina Șerban Tarbuzan, inspector resurse umane.

cristina serban tarbuzan bursa locuri de munca1
Cristina Șerban Tarbuzan, inspector resurse umane

Doar șase persoane și-au găsit un loc de muncă direct în urma bursei; alte 69 urmează să participe la interviuri, asta ținând cont că oferta agenților economici a întregit un număr de 154 locuri de muncă.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/