Fără soluții pentru angajații de la Ductil Steel!

explo 1000x200

Cei peste 400 de muncitori de la combinatul din Valea Bistrei își pregătesc dosarele pentru șomaj. Deocamdată însă, în rândul acestora circulă zvonuri că în societate nu ar exista bani suficienți pentru plata avansului pentru luna muncită, ceea ce ar fi o reală problemă.

Deși momentul sărbătorilor pascale ar trebui să fie motiv de bucurie, pentru angajații de la Ductil Steel veștile au fost cât se poate de rele în ultima perioadă. Frământările lor s-au concretizat în acțiuni de protest la finele lunii martie și începutul lunii aprilie, după care s-au resemnat că rușii au pus lacăt pe poarta societății.

Partea proastă a lucrurilor este că singurii bani pe care oamenii i-au primit sunt cei de lichidare a activității. Sumele pe care le-au primit sunt de până în 200 de lei, deci foarte mici. Așteptăm să le intre avansul acum. Oamenii sunt îngrijorați că nu ar fi bani, dar în principiu nu ar trebui să existe motive să nu li se acorde. Măcar o parte, de 500 de lei, ar fi bine să ajungă în bugetul familiilor lor, întrucât vin sărbătorile”, a declarat liderul sindical Victor Sabău.

Pregătiri pentru șomaj
În paralel cu grijile, oamenii își pregătesc dosarele pentru șomaj, dar și la acest capitol lucrurile sunt complicate. La Oțelu Roșu există un singur funcționar care lucrează la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. „Acesta nu face față volumului mare de lucru, pentru că sunt peste 400 de angajați, iar noi ne dorim ca începând cu data de 01 mai oamenii să fie deja în șomaj. Din acest motiv, ne deplasăm la Reșița săptămâna viitoare. Dorim să discutăm cu cei din conducerea AJOFM, care să suplimenteze personalul la Oțelu Roșu”, spune Victor Sabău.

Angajații așteaptă vești și de la creditori, care pe data de 23 aprilie se vor așeza la masa credală, pentru a analiza situația combinatului.

banner 970 x 250