Vezi cine i-a luat locul lui Iacob Chișărău!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Societatea Moldomin SA Moldova Nouă trece prin schimbări la nivel de conducere, după ce fostul său șef a fost trimis după gratii.

Dosarele lui Iacob Chișărău au atras atenția publică asupra societății din Clisura Dunării, care în momentul de față se află în faliment. Cel care l-a înlocuit pe acesta este Victor Tiugan, cel care a mai ocupat postul de director în perioada 2005-2009. „Societatea a mai fost în faliment și în 2006, atunci când eu mă aflam la conducere, dar am reușit să trecem de acea perioadă dificilă”, a declarat noul director, în exclusivitate, pentru „Express de Banat”.

Odată ce a preluat cârma societății, acesta și-a stabilit și prioritățile, iar cea mai importantă este privatizarea Moldomin. „Sunt șanse ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat, iar decizia de privatizare va fi una pozitivă pentru Clisurii Dunării și va viza dezvoltarea durabilă a zonei Moldova Nouă. Îmi doresc ca lucrurile să se desfășoare transparent, fără suspiciuni, iar de rezultat să se bucure întreg județul”, a subliniat directorul Victor Tiugan pentru ,,Express de Banat”.

Locuitorii așteaptă repornirea activității
Pentru că tot mai multe firme au ochit rezerva de cupru de la Moldova Nouă, reprezentanții administrației publice locale așteaptă cu nerăbdare concretizarea tranzacției și crearea altor 500 de locuri de muncă în zonă, în plus față de cele care s-au creat deja la Delphi.

promovare banner maxagro

„80 la sută din populația orașului nostru este calificată în domeniul mineritului, iar în perioada următoare se vor întâmpla multe lucruri bune în zonă, dacă societatea se redeschide”, a declarat Matei Lupu, edilul-șef al orașului Moldova Nouă.

Singura problemă care mai rămâne de rezolvat este cea a poluării transfrontaliere. Lucrurile sunt extrem de grave, dar ar exista promisiuni de sprijin guvernamental pe această temă.

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/