Herculane, în topul destinațiilor turistice

Aproape 6.000 de români au participat la un studiu pe tema turismului intern, realizat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. Pe lista destinațiilor indicate de aceștia se regăsește stațiunea de pe Cerna.

Pe lângă adepții MISA, care sunt fermecați de orașul-stațiune Băile Herculane, alte câteva mii de persoane au declarat că le face plăcere să vină în sezonul estival în Caraș-Severin. Pe lista motivelor pe care le-au enumerat se regăsesc băile termale, dar și prețurile mici din stațiune.

„Solicitându-le celor 5.600 de subiecți ai anchetei să indice localitățile sau stațiunile din România în care au călătorit și au plătit serviciul de cazare în ultimul an, a fost generată o listă de 630 de destinații turistice”, a declarat președintele ANTREC din Caraș-Severin, Dani Lațcu.

Surprinzător este faptul că stațiunea de pe Cerna ocupă locul 10 în acest top, întocmit cu sprijinul Uniunii Europene. După Băile Herculane, pe listă se regăsesc destinații deosebite din România, cum ar fi: Bran, Sovata, Rânca, Poiana Brașov sau Predeal.

 

banner 1000 x 100 hd