Mai multe zone din Timiș, sub supraveghere din cauza răspândirii pestei porcine. Ce măsuri iau autoritățile pentru zonele de risc

explo 1000x200

Cetăţenii din Timiş care sunt crescători de animale domestice, în special deținători de porcine, primesc o nouă avertizare după ce oficialii au confirmat un focar de pestă porcină africană în localitatea Bucovăț. Ce zone intră sub supraveghere, dar mai ales ce interdicții impun cei de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş în această perioadă?

DSVSA Timiș informează faptul că mai multe localități vor fi ținute sub supraveghere, din gospodării și până la o distanță de 10 kilometri, pentru prevenirea eventualelor focare. Astfel, deținătorilor de suine din zona Modern, zona Crișan, localitatea Ghiroda Nouă și Ciarda Roșie le este interzis de astăzi să comercializeze sau să execute orice altă activitate care presupune deplasarea animalelor din propria gospodărie. ​De asemenea, nicio altă specie de animal domestic nu poate pătrunde sau ieși din zonele mai sus menționate în următoarele șapte zile dacă nu există autorizarea din partea celor de la DSVSA Timiș.

​Cetățenii timișeni din zonele menționate mai sus au obligația să anunțe de urgență medicul veterinar dacă observă modificări ale stării de sănătate a animalelor pe care le dețin sau în cazul decesului porcinelor. Totodată se interzice creșterea de porcine în zonele libere, fără ca acestea să fie identificate și înregistrate în baza națională de date.

banner 970 x 250