NEWS ALERT. Un nou caz de coronavirus, confirmat la Timișoara!

A fost confirmat un nou caz de coronavirus la Timișoara. Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu pacienta de 38 de ani diagnosticată cu COVID-19 și care se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Zece probe au fost analizate astăzi de medicii timișoreni, una având rezultat pozitiv. „Este vorba despre un bărbat de 47 de ani din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie cu o cursă care se întorcea din Italia”, se arată într-un comunicat de presă emis de Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul a stat, împreună cu familia sa, izolat la domiciliu din 28 februarie. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de izolare au fost negative, dar în urma analizelor de ieri s-a stabilit că acesta are COVID-19. „Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare”, se mai arată în comunicat.

La nivel național sunt în carantină 42 de persoane, iar 9.431 de persoane sunt izolate la domiciliu. La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au fost efectuate, în total, 69 de teste la 45 de pacienți. În cazul unora, testarea a fost făcută de două ori.