Prefectul Liliana Oneț a adunat primarii din Timiș la dezbatere. Ce subiecte s-au abordat în cadrul întâlnirii

Primarii localităților din județul Timiș au fost convocați de prefectul Liliana Oneț la o dezbatere comună. În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe probleme ce necesită atenție și implicare din partea primarilor și autorităților.

Prima temă de discuție a avut în prim-plan pesta porcină africană, care a fost confirmată în localitatea Bucovăț. Primarii au fost înștiințați despre măsurile de prevenție care se impun a fi luate în fiecare localitate din județul Timiș, măsuri care precizează clar că porcinele vor rămâne în gospodării, fără a putea fi comercializate de la persoane neautorizate fără prezentarea documentelor sanitare-veterinare. De asemenea se dorește o intensificare a controalelor rutiere pentru a monitoriza comerțul ilegal. Se interzice și creșterea suinelor în stâne, cantoane, societăți agricole și clădiri dezafectate. S-a făcut precizarea ca orice suspiciune de boală sau mortalitate la porcine să fie anunțată imediat medicului veterinar sau Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor.

Un alt punct al întâlnirii s-a referit la modul de comunicare dintre Consiliile Locale, primării și Instituția Prefectului. De astăzi sunt interzise întârzierile de luni de zile, iar secretarii care nu se informează și nu își îndeplinesc sarcinile vor fi sesizați Comisiei de disciplină a secretarilor.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

S-a vorbit și despre siguranța în școli, în ceea ce privește paza și aparatura video. Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a anunțat public faptul că vor aplica sancțiuni, iar amenzile sunt foarte mari. Și problema securității la incendiu a școlilor a fost abordată. Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a autosesizat și oferă sprijin primarilor pentru rezolvarea problemelor și obținerea autorizațiilor.

Nici infecția cu coronavirus nu a lipsit de pe ordinea de zi. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș s-a adresat primarilor pentru identificarea mai multor locuri pentru o viitoare carantină. Alte teme puse în discuție s-au referit la cadastrarea localităților și la recensământul agricol, articole pe care le puteți urmări analizate complet pe site-ul Express de Banat.

banner maxagro