Traficul greu de pe raza municipiului Reşiţa, în discuţia autorităţilor!

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, şi Ioan Ambruş, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara, au analizat, în cadrul unei întâlniri, situaţia traficului greu de pe raza oraşului de pe Bârzava.

În faţa numeroşilor factori de decizie din judeţ, edilul-şef a abordat o serie de aspecte. Printre altele, acesta a propus realizarea proiectării inelului de centură al municipiului şi, ulterior, a investiţiei propriu-zise prin atragerea de fonduri; preluarea şi întreţinerea drumurilor de legătură din oraş care au fost în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara; reabilitarea porţiunii superioare a pasajului rutier din zona Triaj; informarea şi susţinerea realizării unei bretele între drumul de centură al Reşiţei şi incinta TMK, pentru a ocoli zona centrală a municipiului, de exemplu maşinile de transport fier vechi, precum şi demararea procedurii de preluare a porţiunii de drum – platforma Mociur (UCMR) – de la firma de insolvenţă.

În urma problemelor semnalate, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara, Ioan Ambruş, a luat cuvântul: „Pentru execuţia inelului de centură nu au fost alocate fonduri în acest an, iar drumurile de legătură nu se pot prelua din lipsă de fonduri”. Administraţia locală a insistat, totuşi, ca acest lucru să fie realizat până la execuţia inelului de centură care, până la sfârşitul lui 2014, se preconizează a fi finalizată.

P1180279  P1180288

În ceea ce priveşte reparaţiile curente ale pasajului rutier din zona Triaj, Ioan Ambruş susţine că „acestea sunt în atenţia DRDNT, dar nu există finanţare până la sfârşitul anului viitor. Totodată, vreau să menţionez că instituţia pe care o conduc sprijină Primăria Reşiţa în realizarea drumului de centură”.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale Reşiţa, în aşteptarea răspunsurilor scrise la toate problemele semnalate, se vor face demersuri la toate instituţiile guvernamentale, inclusiv la CNADNR, pentru a pune în mişcare lucrările de proiectare şi cele investiţionale, necesare reşiţenilor, în vederea asigurării unui tranzit corespunzător la nivelul municipiului. Acest subiect va mai fi dezbătut, în cadrul unei şedinţe, pe 9 septembrie 2013.