AJOFM eliberează carduri profesionale europene!

Proiectul ,,Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă” se derulează încă în Caraş-Severin. Pentru a deveni posesori ai acestor carduri, adresaţi-vă sediilor locale.

Serviciul Public de Ocupare (SPO) se va moderniza prin introducerea unui sistem informatic complex, ce are la bază cardul ca instrument de autentificare. De altfel, procedura de emitere a cardului profesional european a început la Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de  Muncă din Caraş-Severin. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi cele înregistrate în evidenţele instituţiei pot obţine un astfel de card adresându-se la agenţiile AJOFM din judeţ.

,,Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de Serviciul Public de Ocupare persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează”, a explicat Carla Goagă, purtător de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin.

Potrivit acesteia, se urmăreşte şi îmbunătăţirea serviciilor de mediere a muncii, prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea cardului profesional european pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO.

Proiectul „Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă“ este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Soft Business Union, şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.