Siguranță de fier la Caransebeș: unitate militară cu elicoptere MAI!

Pe lângă proiectul european ce va aduce în orașul gugulanilor un număr de trei drone care să ajute în caz de situații de urgență, la cererea administrației locale, Ministerul Afacerilor Interne va înființa un centru militar în Caransebeș.

Dorința Primăriei Municipiului Caransebeș și a Consiliului Local a fost obținerea unui elicopter SMURD pentru zona Banatului Montan. Pentru că această cerere a fost refuzată de către minister, administrația locală a găsit soluția prin accesarea de fonduri europene. Acum însă, conducerea ministerului s-a schimbat, la fel și decizia de refuz. Așadar, sunt șanse mari ca elicopterele militare să ajungă în orașul de pe Sebeș și Timiș.

Dumnezeu ține cu orașul Caransebeș. S-a schimbat conducerea MAI, iar discuțiile pentru înființarea unei unități militare în Caransebeș au fost reluate. Acest centru se va naște în zona montană pentru a salva vieți. Noi avem siguranța sosirii la Caransebeș a elicopterelor de la MAI. Putem spune că Primăria Municipiului Caransebeș este prima din România și chiar Europa  care va deține în proprietate aparate de zbor și tehnică modernă pentru intervenții în caz de urgență”, precizează primarul orașului Caransebeș, Marcel Vela.

Cu dronele ce urmează să ajungă în dotarea administrației locale, edilul-șef s-a gândit ca zona militară de aviație a Ministerului de Interne să devină o punte de colaborare între cele două instituții. Se va încerca un parteneriat, astfel încât specialiștii din cadrul instituției statului să beneficieze de tehnica modernă accesată cu fonduri europene, iar administrația locală a Caransebeșului să economisească salariile oamenilor ce ar fi plătiți să folosească aparatura.

Foto: stirileonline.net