Fără bani pentru persoanele cu probleme!

Administrația publică locală nu dispune de suficiente fonduri pentru a le acorda banii cuveniți locuitorilor din oraș ce prezintă un handicap grav. Primăria municipiului a solicitat ajutorul oficialilor județeni.

Rectificarea bugetară a lăsat asistenții personali și persoanele cu handicap fără bani. Ca să rezolve această problemă, primarul Mihai Stepanescu a solicitat fonduri de la Guvernul României, Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin, Consiliul Județean și Administrația Finanțelor Publice Reșița ca să poată achita prestațiile sociale.

Prestaţiile financiare pentru persoanele cu handicap au fost asigurate de la bugetul de stat doar pentru primul semestru al anului 2013. În prezent, fondurile necesare pentru plata salariilor şi indemnizaţiilor au fost epuizate. În consecinţă, Primăria Municipiului Reşiţa nu poate achita din bugetul local, pentru următoarele cinci luni, suma de aproximativ 460.000 de lei/lunar”, a precizat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.