Mai mult decât fotbal! Dorinel Munteanu şi Lucian Dobre au deschis şcoală de gentlemani!

Şcoala de fotbal a doi dintre cei mai buni fotbalişti reşiţeni din toate timpurile, Dorinel Munteanu şi Lucian Dobre, a împlinit un an de la înfiinţare.

,,Micii Campioni” este un proiect la care Lucian Dobre s-a gândit încă de pe vremea când era jucător activ. Nici bine nu şi-a pus ghetele în cui că s-a şi apucat să caute puşti ce vor să înveţe să dea cu piciorul în minge şi să facă primii paşi într-o viitoare carieră de succes. Lui Dorinel Munteanu i-a fost suficient să-i vadă o singură dată la treabă pe ,,micii campioni” pentru a fi convins să se alăture acestui proiect, punând în primul rând la dispoziţie baza sa sportivă din Parcul Siderurgistului.

În România putem vorbi astăzi despre o adevărată modă a şcolilor de fotbal, deoarece din sportul rege chiar se pot câştiga bani frumoşi, însă Dobre şi Munteanu au ca scop principal cu totul şi cu totul altceva decât să vândă tineri talentaţi cluburilor mari din ţară şi străinătate. ,,Am dorit să împart experienţa mea în fotbal cu cineva, să o împărtăşesc altora. Aşa m-am horătât să fac această şcoală. Pe drum mi s-au alăturat mai mulţi oameni şi asta mă bucură. Şcoala asta nu am creat-o pentru a forma fotbalişti. Eu vreau să creez caractere puternice, crescute în spiritul fair-play-ului, al corectitudinii, să fac din aceşti copii adevăraţi gentlemani. Ăsta e scopul meu principal. Nu ştiu dacă vor ajunge fotbalişti, asta ar fi un bonus. Sper să fiu ajutat în demersul meu şi deocamdată văd că sunt. Mai mulţi bani investesc decât câştig. Nu am ce câştiga acum. Poate dacă voi vinde vreun jucător peste ani vom acoperi investiţiile. S-au investit ceva bani, m-au ajutat şi părinţii şi încercăm să realizăm ceva frumos”, a declarat Lucian Dobre.

Astăzi, când s-a împlinit un an de la demararea proiectului, la baza ,,Munti Sport” s-a organizat o frumoasă festivitate, de la care nu au lipsit tortul şi spectacolul, pentru că mai multe echipe s-au întâlnit în cadrul unei noi etape a Campionatului Naţional de Juniori F. Totul, cu sprijinul comitetului de părinţi. ,,Odată cu împlinirea unui an de la înființarea clubului, am vrut să scoatem în relief faptul că mișcarea este benefică pentru sănătate, că petrecerea timpului liber prin sport este constructivă și le dezvoltă celor mici spiritul competițional, dar nu numai. ​De asemenea, evenimentele tragice care au avut loc în Reșița din cauza consumului de droguri i-au determinat pe părinți să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul ilicit de substanțe toxice atât în școli, cât și în afara instituțiilor de învățământ”, ne-a spus Sorin Orbulescu, președintele comitetului de părinți.

În momentul de faţă, la Şcoala de Fotbal ,,Micii campioni” sunt 41 de copii. Fiind o şcoală privată, fiecare părinte trebuie să achite o taxă lunară de 100 de lei.

Comments

  1. GRN says:

    Felicitari Luci ! Felicitari Dorinel !