Mai marii de la centru promit încă o dată că rezolvă problema poluării cu praf „ucigaș”

După ce amendamentul deputatului Ion Tabugan a fost respins, iar locuitorii din Clisura Dunării nu au văzut vreun leu ca să scape de poluare, acum autoritățile locale merg în audiență la mai marii de la centru.

Primarul orașului Moldova Nouă s-a deplasat la București, unde a încercat încă o dată să îi sensibilizeze pe miniștri cu privire la faptul că poluarea de la iazurile de decantare de la Moldomin creează mari probleme atât pe malul stâng al Dunării, cât și peste granițele țării.

„Din punctul meu de vedere lucrurile evoluează spre bine. Deși ministrul economiei a fost plecat la Bruxelles, am vorbit cu secretarul de stat care răspunde de partea de minerit. Mi-a promis că va rezolva provizoriu problema, prin finanțarea amplasării de conducte. Vom continua cu montarea lor și să încercăm să scăpăm de praf. Acesta a fost un lucru important, principalul obiectiv pentru care m-am deplasat la București”, a declarat primarul Matei Lupu, edilul-șef al orașului Moldova Nouă.

Investiții pentru Clisură
Și dacă tot a ajuns la București, primarul a avut și câteva discuții pe tema finanțării unor obiective importante pentru oraș, cum ar fi Căminul Cultural din Moldova Veche. „În plus, am discutat și pe tema alocării de fonduri pentru alte lucrări, pe care în prezent încercăm să le identificăm, iar apoi să le implementăm în Clisura Dunării”, a adăugat primarul.

banner 1000 x 100 hd