Mai dispare o ruină din Centrul istoric al Băilor Herculane. Armata se tratează!

O delegație a Ministerului Apărării Naționale (MApN) a fost prezentă zilele trecute la Băile Herculane, pentru a evalua tehnic și financiar proiectul de reabilitare a Pavilionului 6, aflat în proprietatea MApN.

Generalul Soare și Robert Stamin s-au deplasat la Băile Herculane pentru a evalua situația. „Prin acest demers MApN vizează atât exploatarea resurselor balneo-climaterice ale zonei, dar și modernizarea și dezvoltarea condițiilor de refacere și tratament de care urmează să beneficieze militarii români”, a scris Robert Stamin pe contul său de Facebook.

Pentru acest proiect este realizată documentația tehnică, iar pentru anul 2018 au fost planificate fonduri atât pentru consolidare, cât și pentru reabilitare, urmând ca imobilul să fie destinat refacerii capacității de muncă a personalului care a participat la acțiuni militare în teatrele de operații, a personalului în activitate și a cadrelor militare în rezervă și în retragere, ne-a transmis MApN.

expresb 1000x100

„Cândva, hotelul de la Herculane, denumit și Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansată pentru militarii români. Țin mult la acest proiect și, de aceea, îmi doresc să fie demarat la începutul anului… Astfel, în doi ani vom avea o nouă bază pentru recuperarea militarilor răniți în teatrele de operații, dar și o bijuterie arhitectonică recuperată și repusă în circuit”, a spus ministrul Mihai Fifor.