Aglomerația urbană a municipiului Lugoj generează venituri bune bugetului local, comoditatea unora dintre șoferi fiind taxată aspru de către Poliția Locală. Agenții acestei structuri au semnat peste 1.000 de procese verbale de contravenții șoferilor care parchează în locuri nepermise, își expun autoturismele spre vânzare sau le abandonează pe domeniul public. De departe însă cele mai multe sancțiuni sunt acordate pentru parcări ilegale, cele mai frecventate fiind în zonele centrale sau perimetrele școlilor.
„Avem constatate peste 1.000 de contravenții la legislația rutieră. Preponderent vorbim de parcări ilegale sau nerespectarea normelor de conviețuire socială, însă de obicei sancționăm nesimțirea crasă. Pe raza municipiului Lugoj există un număr de aproximativ 35.000 de mașini, iar locurile de parcare pe care noi le-am contabilizat sunt doar 4.000, un număr absolut insuficient pentru traficul actual. În perioada orelor de vârf, în special dimineața, atunci când părinții își duc copiii la școală, avem acțiuni comune împreună cu polițiștii rutieri, în jurul școlilor și în principalele intersecții ale orașului. Pentru fluidizarea traficului acționăm la sensul giratoriu de la Primărie, la Ceasul electric și în zona școlilor generale nr. 4 și nr. 6. Consider necesar și în funcție de posibilități noi ne-am propus să acționăm și la trecerile pietonale de la Liceul Tehnologic «Valeriu Braniște», Școala Gimnazială «Eftimie Murgu» și Școala Gimnazială nr.2”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.
Agenții Poliției Locale, 41 la număr, mai au de furcă și cu cei care aruncă gunoiul la întâmplare, atât în cartierele de blocuri, cât și în zona periferică sau pe malul râului Timiș. Gropile și depozitele de gunoi clandestine reprezintă în acest moment sursa cea mai mare de reclamații, multe rămase însă fără rezultat pentru că făptașii sunt greu de prins.