Șanse de angajare pentru persoanele cu dizabilități din Caraș-Severin

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O bursă a locurilor de muncă dedicată exclusiv persoanelor cu dizabilități va fi organizată luni, la Reșița. Conform legii, angajatorii care încadrează persoane cu handicap beneficiază de o serie de avantaje.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin organizează luni, 3 decembrie, o bursă a locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități. S-au înscris 11 agenți economici, așa că șansele de angajare pentru participanți nu sunt de neglijat.

În plus, instituțiile sau firmele care aleg să angajeze persoane cu handicap pot beneficia, conform Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pe o perioadă de 12 luni, de o subvenţie lunară în cuantum de 2.250 lei, pentru fiecare persoană cu handicap angajată pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării.

promovare banner maxagro

De asemenea, pentru a stimula încadrarea persoanelor cu dizabilități, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Bursa locurilor de muncă programată luni, 3 decembrie, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, va avea loc la sediul AJOFM Caraș-Severin, începând cu ora 10.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/