Din inimă, pentru inimă! Campanie de strângere de fonduri pentru Secția de Cardiologie a celui mai mare spital cărășean

Afecțiunile cardiace sunt cele mai răspândite în rândul locuitorilor din Caraș-Severin. Tocmai secția care se ocupă de aceste probleme în Spitalul Județean de Urgență Reșița are nevoie de ajutor. Așa că echipa managerială pune la cale o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe cei peste 3.000 de pacienți care trec anual prin Secția de Cardiologie.

În contextul financiar actual, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, a anunțat că vrea să inițieze o campanie de strângere de fonduri pentru a putea achiziționa un aparat extrem de util pentru Secția de Cardiologie: un ecocardiograf performant. În fiecare an, prin această secție trec câteva mii de persoane, știut fiind faptul că afecțiunile cardiace sunt cele mai răspândite în Caraș-Severin, chiar și în rândul persoanelor tinere.

„Ne vom implica mai mult în atragerea acestor venituri care se pot obține prin acea declarație cu 2% pentru persoanele fizice și 20% pentru societăți, dar nu numai atât. Vrem să creăm niște grupuri de inițiativă și ne-am propus să promovăm o acțiune în sensul cumpărării unui ecocardiograf care este de o importanță majoră pentru Secția de Cardiologie. Pe această secție se perindă, pe parcursul unui an, circa 3.000-3.300 de pacienți cu probleme mai mult sau mai puțin grave. Toți am avut sau avem pe cineva care a trecut prin această secție. Acest ecocardiograf este vital. Cel pe care îl avem noi este unul foarte limitat din punct de vedere tehnic care arată doar lucrurile generice, de suprafață. De aceea ne-am propus, prin implicarea tuturor oamenilor pe care eu îi cunosc, să adunăm suma necesară cumpărării unui ecocardiograf”, a declarat Waldemar Murgu.

Costul unui astfel de aparat este de aproximativ 25.000 de euro. Managerul spitalului promite că totul se va face cât mai transparent, iar toți cei implicați vor primi câte o copie a facturii după achiziționare, pentru a nu exista nicio suspiciune.

Potrivit celor mai recente statistici, în anul 2017 aproape 27% din populația județului Caraș-Severin suferea de o afecțiune cardiacă.