Mai aproape de centura ocolitoare de 40 de milioane de euro a Bocșei!

centura ocolitoare

Pentru a reduce traficul rutier în orașul Bocșa, administrația locală ia în calcul construirea unei centuri ocolitoare. După ce a primit asigurări chiar din partea ministrului Sorin Grindeanu că va primi sprijin, primarul Mirel Pascu s-a apucat de treabă.

Administrația locală din Bocșa a făcut primul pas pentru construirea viitoarei centuri de ocolire a orașului. La finalul lunii decembrie, a achiziționat un studiu de prefezabilitate, așa cum l-a sfătuit și ministrul Transporturilor, pentru a identifica cea mai bună variantă și cel mai bun traseu, ținând cont și de relief. Primarul Mirel Pascu estimează că întreaga centură de circa 13 kilometri va costa 40 de milioane de euro, însă prețul corect va fi stabilit odată cu finalizarea studiului.

„Terenul este destul de dificil, nu este o lucrare simplă, distanța este de aproximativ 13 kilometri, dar eu zic că, dacă suntem prinși în masterplanul național și european și Bruxelles va finanța această lucrare, munca va trebui să o depună orașul Bocșa, funcționarii de aici. Această centură de ocolire nu are importanță doar pentru Bocșa, are importanță și pentru Reșița, și pentru Timișoara, pentru că face legătura între munte și ieșirea din țară și cred că fiecare ar trebui să ne bucurăm de acest lucru pentru că trecerea prin orașul Bocșa îngreunează foarte mult deplasarea și crește timpii dintre cele două orașe.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Edilul-șef al Bocșei a reamintit că ministrul Sorin Grindeanu a explicat că CNAIR nu poate să facă toate proiectele din România: „Ar trebui să aibă un institut de proiectare imens, ceea ce nu există, și atunci fiecare comunitate care consideră că într-adevăr lucrurile sunt foarte importante pentru zona lor să aibă inițiativă și să preia o parte din muncă până ajungem la tăierea pamblicii unei centuri sau a altei lucrări.”, a mai spus Mirel Pascu.

CITEȘTE ȘI: Popa, Pascu și Grindeanu reconfigurează traseul Reșița – Timișoara!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/