Popa, Pascu și Grindeanu reconfigurează traseul Reșița – Timișoara!

drum resita timisoara

Aproximativ 40 de milioane de euro va costa centura ocolitoare a orașului Bocșa, care va scurta drumul spre Timișoara, dar în primul rând va reduce numărul îngrijorător de victime înregistrat astăzi!

Nelu Popa e avansat cu proiectul privind realizarea șoselei ocolitoare a municipiului, iar Mirel Pascu pregătește și el documentația pentru centura de ocolire a Bocșei. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost în Caraș-Severin, a discutat cu cei doi edili despre legarea celor două centuri și le-a oferit soluția prin care investițiile să se realizeze în mare viteză. Avantajele sunt multiple. Se evită aglomerația din cele două orașe, se scurtează semnificativ drumul spre Timișoara și, poate cel mai important, se reduce riscul producerii unor accidente grave.

„Astăzi vorbim de 12 km de drum național care traversează orașul nostru. Am avut o discuție cu primarul Reșiței și cu proiectanții săi, știu variantele din studiul de fezabilitate care să lege Bocșa, cu descărcare în zona Moniom. Vrem să venim cu centura Bocșei de la Colțan și să mergem spre Berzovia, să ieșim după bariera de la Berzovia, evitând astfel două treceri la nivel cu calea ferată. Între Colțan și Moniom sunt câțiva km, practic, dacă am găsi o soluție să legăm centura Reșiței cu cea a Bocșei lucrurile ar fi și mai bune.”, a explicat primarul Bocșei.

Ministrul Grindeanu le-a spus celor doi primari să facă studiile și proiectele la nivel local, urmând ca ministerul să asigure doar finanțarea. Asta ar grăbi începerea lucrărilor. Vom face studiul de fezabilitate și încercăm să-i prindem din urmă pe cei de la Reșița. În 2023 ar trebui să scoatem lucrarea la licitație. Este o lucrare mare, valoarea ei ajunge la aproximativ 40 de milioane de euro.”, a adăugat Mirel Pascu.