Magistrații amenință cu proteste dacă li se taie pensiile speciale. Hurduzeu: „Este cel puțin imoral”

hurduzeu silviu psd cs
banner publicitar

Deputatul Silviu Hurduzeu îi taxează pe cei care se opun tăierii pensiilor speciale în contextul economic actual, cu atât mai mult cu cât măsura este o condiție pentru obținerea banilor din PNRR.

Magistrații mai multor instanțe din țară amenință cu proteste dacă Parlamentul nu renunță la tăierea pensiilor speciale. Aceștia solicită ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraților aflați în funcție și orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privința judecătorilor recrutați sub imperiul noilor reglementări care trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătățirii condițiilor de muncă.

„Este cel puțin imoral ca în contextul economic actual să avem proteste din partea unor categorii profesionale împotriva reformei pensiilor speciale. România nu își permite să piardă niciun euro din fondurile europene din PNRR din cauza nerealizării acestei reforme. Este și o chestiune de echitate socială între beneficiarii acestor pensii de serviciu și cei din sistemul de contributivitate. Noile prevederi reglementează un raport mai rezonabil între pensiile de serviciu și cele din sistemul de contributivitate, precum și în privința vârstei de pensionare. În același timp, s-a ținut cont de situația celor care deja sunt în activitate – legea intră în vigoare gradual în următorii 12 ani, dând astfel posibilitatea celor vizați să ia din timp deciziile privind parcursul lor profesional.”, explică deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.