Simonis (PSD): “Pentru Alin Nica, onoarea este doar un cuvânt din dicționar”

simonis 3
banner publicitar

Deputatul PSD Alfred Simonis, președintele social-democraților timișeni, a cerut conducerii Senatului României și UNCJR revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al CNI. 

Acțiunea vine după ce ANI a depistat probleme de integritate în cazul președintelui liberal al CJ Timiș, dar și după celelalte decizii ale inspectorilor ANI care vizează liberali în funcție.

„Lupul, paznic la oi. Cam așa se rezumă situația președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, iar în același timp Nica este membru în Consiliul Național de Integritate, for de supraveghere a ANI.”, a transmis Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Potrivit sursei citate, Consiliul Național de Integritate este numit de Senatul României, iar Alin Nica a fost nominalizat pentru ocuparea acestei funcții de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, în 2021. Doi ani mai târziu, ANI anunța că sesizează Parchetul ÎCCJ cu privire la existența indiciilor unui conflict de interese în care s-ar afla Alin Nica, precum și pentru fals în declarații.

„Alin Nica nu este singurul PNL-ist asupra căruia se abat norii negri ai integrității, o întreagă clică din jurul său fiind în aceeași situație: consilieri județeni, municipali, directori de instituții publice, membri în consilii de administrație, toți sunt clienții ANI. Dacă sunt vinovați sau nu, vor decide instanțele de judecată, însă cazul lui Alin Nica este unul cu totul special. Tocmai de aceea, am solicitat Biroului Permanent al Senatului și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al CNI, instituție din care ar fi trebuit să demisioneze din momentul în care i s-a adus acuzația de conflict de interese. Pentru demisie, însă, e nevoie de onoare, dar pentru Alin Nica onoarea este doar un cuvânt din dicționar.”, a mai spus Alfred Simonis.

În urmă cu aproximativ o lună, Alin Nica afirma că nu are nicio problemă de integritate. La acea dată, liberalul spunea și că 83% dintre sesizările ANI nu se confirmă.

UPDATE. Acuzele PSD, catalogate de Nica drept fumigene 

„Deputatul Alfred Simonis a făcut o declarație politică, o nouă fumigenă de tip PSD. Nu sunt nici în conflict de interese și nici incompatibil, iar acest lucru este atestat chiar de către raportul Agenției Naționale de Integritate, raport redactat înainte de clasarea dosarelor, adică înainte de închiderea lor definitivă.”, a spus Alin Nica, în replică la afirmațiile lui Simonis.

Deputatul PSD abate atenția publicului de la nevoile reale ale comunității, mai spune Alin Nica: „În timpul alocat cererii de demisie din cauza unor probleme imaginare, deputatul ar fi putut să își mobilizeze colegii de la Ministerul Transporturilor să facă ceva, orice, cu Centura Timișoara Sud. Adevărul este că nu mă aștept la lucruri constructive din partea PSD. E meteahna lor de mulți ani, să atace mult și gratuit în loc să aducă o schimbare pozitivă în viețile cetățenilor”.