Magistrați filați și linșați public, jurnaliști blestemați, politicieni băgați într-un mare grup infracțional!

romeo dunca

Imediat după ce procurorii au revenit în Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Romeo Dunca a declanșat un atac violent la adresa justiției, aruncând în spațiul public acuzații halucinante!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a intrat în conflict cu toată lumea, astfel că fărădelegile săvârșite de acesta și de firmele familiei sale de-a lungul timpului sunt denunțate una după alta. În ultima vreme, sentințele din sălile de judecată nu-i mai sunt la fel de „prietenoase” și afacerile din Munții Banatului îi sunt puse în pericol. Afaceri de multe milioane de euro, despre a căror (i)legalitate am tot vorbit. De aici, probabil, și scenariul construit de liderul PNL prin care e greu de crezut că urmărește altceva decât să bage pumnul în gură, să exercite presiuni asupra celor de care depind banii și poate chiar libertatea sa. Dar în special banii! Că dacă nu ar fi urmărit asta, ar fi scris în liniște o plângere penală și ar fi dus-o la cea mai importantă unitate de parchet pentru a fi investigată. Ar fi așteptat condamnarea grupului infracțional în timp ce el ar fi dezvoltat Caraș-Severinul. Așa cum a promis. A făcut în schimb altceva, a creat motive pentru a fugi de justiție. De aia care nu e oarbă. De aia care nu participă la partide de vânătoare.

Cu Express de Banat a forțat nota în toate variantele posibile. N-a ținut, instanțele de judecată i-au respins toate acțiunile și pretențiile aberante. Toate presiunile făcute asupra noastră pentru a închide ochii. Așa cum a rezolvat în mai toate redacțiile din județ. A ajuns să ne blesteme public! „Nu am nici un regret dacă îi va lua naiba pe toți…!” Ce ar mai fi de comentat?

Cu adevărat grav este însă altceva. Înconjurat de corupți de tot felul, de persoane condamnate la închisoare pentru șpagă ori cercetate penal, pe care le-a angajat pentru firma sa, iar pe altele le-a adus chiar în Consiliul Județean, Romeo Dunca îi acuză public pe doi magistrați cărășeni de lucruri incredibile. Despre procurorul DIICOT care a instrumentat cele mai grele dosare, care a investigat cele mai importante grupuri infracționale și politicienii cu cea mai mare notorietate, Romeo Dunca a fost în stare să spună că nu e străin de cancerul corupției din județ. A dat de înțeles că îi protejează chiar pe marii infractori. Mai mult, a prezentat o fotografie susținând că este dovada prezenței magistratului acasă la senatorul Ion Mocioalcă. Dar e foarte important de precizat cine este procurorul respectiv, cine este procurorul filat. Este cel care instrumentează tocmai dosarul privindu-i pe oamenii președintelui Dunca! Dosar despre care Romeo Dunca pretinde că ar fi unul fabricat. Ce nu spune însă președintele CJ este că acest dosar penal a fost deschis cu mult timp înainte de septembrie 2020, înainte ca el să devină primul om în județ.

Al doilea magistrat pe care Romeo Dunca îl acuză că execută ordinele mafiei politice e judecător de Drept Penal la Tribunalul Caraș-Severin. I-a arestat preventiv și condamnat cam pe toți marii corupți ai județului. E intransigent, e magistratul pe care mulți și-au dorit să nu-l întâlnească în sala de judecată, dar Romeo Dunca spune că i-a încătușat nelegal oamenii și insinuează legături interzise cu studentele sale pentru a-l discredita. Mai mult, președintele CJ, susține că „În Caraș-Severin există moda dovedită de a cerceta fapte penale în așa manieră încât prescrierea faptelor să salveze infractorul.”

Liderul PNL are un mesaj și pentru Marcel Vela, președintele partidului care l-a făcut președinte: „Eu nu am nimic de pierdut dacă rămân fără funcție pentru că ea nu îmi aduce nimic pe plan personal și nici material!” „În mod normal, o astfel de postare lansată pe piață, ar trebui să aibă un ecou distrugător. Pentru una din părți. Noi, azi și aici în Caraș-Severin, suntem care pe care. Rezultatul acestui scandal ar trebui să fie durerea facerii, unui nou început. O însănătoșire în bine și în folosul cetățeanului plimbat periodic la vot sau, o concluzie dureroasă în urma căreia ar trebui să mă apuc de alt servici.”, și-a încheiat Romeo Dunca postarea pe Facebook.

Cei care au răsfoit măcar o dată Codul Penal știu că acuzațiile lui Romeo Dunca nu rămân fără efect. Ele pot constitui un motiv suficient de recuzare a magistraților respectivi în cauze care-l privesc. Îi dau posibilitatea să fugă din anchetele procurorilor și judecătorilor pe care i-a desființat public. Cât despre acuzațiile formulate, ele trebuie investigate, justiție fiind pentru toată lumea. Dacă e însă doar un atac nejustificat la justiție, atunci PNL e obligat să se scape de Romeo Dunca!