Mafia veterinară, din nou pe masa Curții Constituționale. Un câștig pentru 9 milioane de proprietari de carnasiere

CURTEA DE APEL CLUJ, prin Decizia pronunțată în 16.05.2019, A SESIZAT CURTEA CONSTITUȚIONALĂ cu privire la excepția de neconstituționalitate a art. 13 indice 3, alin. 4 din OUG nr. 105/2001 introdus prin art. I, pct. 14 din Legea nr. 258/2013 în raport cu dispozițiile art. 16, art. 31, art. 34 și art. 35 din Constituția României. În baza art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod pr. Civ. dispune suspendarea cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate de către Curtea Constituțională a României.

Asociația R.E.A.D.C a dat în judecată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acțiune prin care a solicitat anularea art. 2 lit. k și art. 9 alin. 4 teza întâi din Anexa Ordinului 1/2014 ANSVSA, Ordin prin care Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) este atribuit în gestiunea Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMV).

publicitate online in ziar Express de Banat

Situația în fapt:
-Registrul de Evidență al Câinilor cu stăpân (RECS) a fost atribuit sub influența politică CMV, fără ca legea să specifice că este cu plată sau fără plată.
-ANSVSA-CMV a impus taxa la înregistrarea câinilor șantajând cetățeni ca să poată primi vaccinul antirabic gratuit, obligatoriu plătit de la buget și UE:
-CMV a contractat cu dedicație, FĂRĂ LICITAȚIE PUBLICĂ un SRL – RomPetID să dezvolte RECS din fonduri enorme ce refuză să le prezinte precizând că sunt o Asociație Socio Profesională uitând obligațiile prevăzute în codul deontologic al Med. Veterinar.
-CMV încasează și eliberează factura ca ONG Socio-Profesională
-ANSVSA-CMV au fost informați că aceste costuri impuse produc refuzul cetățenilor majoritatea săraci și pensionari în mediul rural și ca atare NU POATE FI APLICAT VACCINUL ANTIRABIC OBLIGATORIU ȘI GRATUIT și favorizează abandonul.
Considerăm taxa neconstituțională.

Practic, proprietarii plătesc pentru ceva ce e gratuit!

BAZA LEGALĂ A ACȚIUNILOR NOASTRE
Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) deține informații de interes public, iar prin acesta se prestează un Serviciu de Interes Național, care în mod normal este Obligativitatea Autorității Naționale Sanitar Veterinare conform statutului. Legând acest registru cu plată de o activitate națională, obligatorie și gratuită, responsabilii au îngrădit unele drepturi garantate în Constituția României.

Mai mult, acest Serviciu de Interes Public este într-o strânsă legătură cu sănătatea publică, fiind parte a Programului Național Strategic de Combatere a Bolilor Transmisibile de la Animal la Om, plătit de la buget și din fondurile EU, deci gratuitatea nu este garantată.

Sănătatea publică este un drept garantat de Constituție prin art. 34, iar faptul că a fost dat în utilizarea și administrarea unei Asociații Socio-Profesionale – CMV, care pretinde bani de la proprietari la înscriere, pentru ca aceștia să primească un vaccin gratuit și obligatoriu, avem suspiciunea că aceste acte sunt făcute cu scopul de a zădărnici combaterea bolilor în mod premeditat, blocarea aplicării Legii Sanitar Veterinare și a Acordului Rezoluție 652/2014 de eradicare, control și supraveghere a zoonozelor semnat de România la aderarea în UE.

Costurile anexe impuse la aplicarea vaccinului antirabic care este obligatoriu considerăm că sunt un atac asupra sănătății publice.

https://stiri-neamt.ro/wp-content/uploads/2016/06/Harbuz-Atentat-la-sanatatea-publica.pdf

gif card de energie dacus 1000x100

Acum 2 ani am obținut o victorie semnificativă pentru toți proprietarii de carnasiere domestice și pentru toți medicii veterinari concesionari ce își primesc manopera la acest vaccin, prin admiterea excepției de neconstituționalitate, invocată cu privire la condiționarea vaccinării antirabice obligatorie a câinilor unde „proprietarii au obligativitatea microcipării… cu plata la libera negociere” ce au fost ANULATE prin DECIZIA NR.23/23.01.2018 a Curții Constituționale a României.

https://readc.ro/activitati/santajul-vaccinului-antirabic-a-luat-sfarsit-o-asociatie-a-invins-abuzul-sistemului

Menționăm că sesizările făcute de noi ca ONG și reprezentanți ai cetățenilor, la ANSVSA-CMV și întâlnirile de lucru au rămas fără rezultat, ca atare ne întrebăm, nu avem aici suspiciunea întemeiată a premeditării prevăzută în CP „acceptării în formă continuată de încasări financiare ilegale” în detrimentul sănătății și siguranței naționale, cum spunea Curtea de Apel Cluj, asupra poziției ANSV;

”-…acceptarea prin pasivitate…”

Asociația READC va lupta pentru asigurarea transparenței decizionale, garantarea sănătății publice, a bunăstării animalelor și bineînțeles, în interesul a 8 milioane de proprietari de carnasiere domestice, care sunt exploatați de exact 6 ani în această lună.

Încheiem cu motto-ul „Dreptul animalelor fără dreptul proprietarilor de animale este cinism!”

Biroul Juridic-READC

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/