Mafia pariurilor a intrat și în Valea Domanului! Pană a simțit miros de bani murdari!

Scandalul meciurilor trucate pentru câștiguri fabuloase nu ocolește nici Reșița! Chiar fostul antrenor al Metalului este cel care își bănuiește foștii elevi că au trântit un meci. Cel cu Olimpia Satu Mare, de acasă, pe care l-au pierdut cu 0-5 (0-3)!

Antrenorul Marian Pană a fost audiat în dosarul mafiei pariurilor întocmit de FRF cu privire la meciul suspect dintre Farul Constanța – Gloria Buzău 4-0, din sezonul trecut, când el se afla pe banca gazdelor. Dacă despre acel meci nu a avut prea multe de spus, tehnicianul a recunoscut că a asistat la alte partide care i s-au părut suspecte. În acest sens, a dat ca exemplu meciul dintre Metalul Reşiţa și Olimpia Satu Mare 0-5, din prima etapă a acestui sezon.

„E bine că se face această anchetă. E corect. Să se finalizeze şi să se facă odată curăţenie. Pentru că au mai fost situaţii când, ca antrenor, am simţit că e ceva în neregulă. Că am câştigat sau că primim gol prea uşor. Că echipa e prea slabă faţă de valoarea reală. Pregăteam una la antrenamente şi pe teren se întâmpla altceva. Vă dau şi un exemplu: cum am pierdut cu Olimpia Satu Mare atunci când eram la Metalul Reşiţa. Am fost învinşi acasă cu 5-0. Se întâmplă câte un astfel de meci, te uiţi şi nu înţelegi ce se petrece, faci apoi analiza şi ajungi, ca antrenor, şi la astfel de întrebări, pentru că ai pregătit ceva şi pe teren s-a petrecut altceva. Nu înţelegeam de ce fac jucătorii atâtea greşeli. Eu am plecat de la Reşiţa după patru etape. Dar, sigur, ca să acuzi pe cineva îţi trebuie ceva, o bază, dovezi“, a povestit Marian Pană pentru ProSport.

La conferinţa de presă de după meciul cu Olimpia, antrenorul Metalului spunea cam aceleași lucruri: „Nu sunt supărat, dar normal că mă simt puţin jenat de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Încerc din răsputeri să iau aproape întreaga vină asupra mea. Sunt vinovat pentru că eu antrenez echipa, eu reprezint echipa. Încerc să le găsesc scuze jucătorilor şi mă străduiesc să mă abţin de la multe comentarii vizavi de ei. Cred totuşi că avem un grup de jucători buni, dar sunt alte lucruri care s-au întâmplat şi se întâmplă şi care mă depăşesc pe mine. Îmi pare foarte rău, am început jocul bine, chiar am crezut că putem să câştigăm. Jucători care au evoluat foarte bine cu UTA astăzi au fost jaloane pe teren. Îi respect foarte mult pe jucători, dar sunt jucători care nu se respectă între ei, cum e cazul lui Manole, care a refuzat să facă parte din lot când a văzut că nu e titular, cum e cazul lui Liuba, care a refuzat să intre când Aniţoiu a cerut schimbare. Nu ai cum să refuzi să intri în teren. Ar trebui să ne simţim jenaţi cu toţii, jucători, antrenori, conducători, inclusiv cei care au venit în tribună şi au început să mă înjure de când a început meciul. Nu e echipa lui Pană, e echipa Reşiţei, e echipa oraşului, şi dacă s-a făcut cineva de râs s-a făcut Metalul Reşiţa! Cât voi fi eu la echipa asta, Manole nu mai are ce căuta. Liuba a refuzat să intre. Din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta la echipa asta. Dacă şefii hotărăsc altceva, atunci să răspundă ei de rezultate! E jenant pentru toţi!”

Reacția de astăzi a antrenorului Marian Pană a fost salutată și de patronul rosso-nerilor. „Eu l-am sunat și l-am felicitat pe Marian. L-am rugat ca în cazul în care se face o discuție mai amplă în această anchetă să spună tot ce știe, că poate aflăm și noi adevărul. Poate că nu eram în situația asta acum, deși eu chiar m-am interesat și nu am auzit nimic de jucătorii noștri. Refuz să cred că jucătorii s-au pretat la așa ceva, nu poți acuza fără probe, dar dacă s-a întâmplat așa atunci cineva trebuie să plătească. Îmi doresc să nu fie nimic”, a declarat Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.

Fum fără foc nu iese niciodată și ceea ce s-a vorbit în curtea Stadionului „Mircea Chivu” înaintea și după acel meci toarnă și mai mult gaz pe foc. Unul dintre antrenorii centrului de copii și juniori din Valea Domanului ar fi pariat 20 de milioane de lei vechi pe victoria Olimpiei. Și nu ar fi fost singurul!

Comments

  1. […] Antrenorul Marian Pană a fost audiat în dosarul mafiei pariurilor întocmit de FRF cu privire la meciul suspect dintre Farul Constanța – Gloria Buzău 4-0, din sezonul trecut, când el se afla pe banca gazdelor. Dacă despre acel meci nu a avut prea multe de spus, tehnicianul a recunoscut că a asistat la alte partide care i s-au părut suspecte. Sursă știre […]

  2. […] Scandalul meciurilor trucate pentru câștiguri fabuloase nu ocolește nici Reșița! Chiar fostul antrenor al Metalului este cel care își bănuiește foștii elevi că au trântit un meci. Cel cu Olimpia Satu Mare, de acasă, pe care l-au pierdut cu 0-5 (0-3)! Antrenorul Marian Pană a fost audiat în dosarul mafiei pariurilor întocmit de FRF cu privire la meciul suspect dintre Farul Constanța – Gloria Buzău 4-0, din sezonul trecut, când el se afla pe banca gazdelor. Dacă despre acel meci nu a avut prea multe de spus, tehnicianul a recunoscut că a asistat la alte partide care i s-au părut suspecte. …mai multe stiri […]