Macheta digitală a Timișoarei, mai aproape de a fi realizată

macheta digitala

Primăria Timișoara anunță că o singură firmă este interesată să realizeze documentația pentru macheta digitală a orașului, care va fi o premieră pentru România. Asta în condițiile în care este vorba de un proiect complex care va integra o mulțime de date.

Primăria Timișoara informează că s-a încheiat o nouă etapă din cadrul licitației pentru elaborarea documentației pentru macheta digitală „Digital Twin City”. Astfel, o singură firmă s-a înscris și urmează evaluarea ofertei sale.

Macheta va fi o premieră pentru România, fiind un proiect complex ce presupune interoperabilizarea fluxurilor de date de la nivelul întregului oraș. Primăria Municipiului Timișoara își asumă astfel rolul de stakeholder principal în transpunerea evenimentelor din oraș într-un mediu virtual, dezvoltând o machetă digitală a Timișoarei. Serviciile achiziționate sunt pentru realizarea temei de proiectare”, a transmis Primăria Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit reprezentanților instituției, datele vor proveni din primărie, din instituțiile și societățile comerciale subordonate Consiliului Local Timișoara, precum STPT, Aquatim și Retim, din partea actorilor economici, precum și din partea societății civile.

„Firma câștigătoare va realiza un recensământ al datelor digitalizate și care necesită digitalizare în Timișoara, propuneri de standardizare și ordonare pe categorii a acestora și exemple de bună practică din alte orașe. Principalele categorii vizate sunt după funcționalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) și după acces (date deschise, închise sau care pot fi achiziționate contra unei taxe)”, a informat Primăria Timișoara.

Pentru implementarea soluțiilor din tema de proiectare, Primăria Timișoara va aplica pentru finanțare europeană. Valoarea estimată a achiziției este de 110.000 lei, cu TVA inclus, și are un termen de implementare de șase luni de la semnarea ordinului de începere.

 

banner 970 x 250