Lupte politice în sală pentru performanţe la lupte pe plajă!

Grupul PSD din Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, prin vocea consilierului Florin Bogdea, i-a adus aminte primarului de promisiunea făcută în urmă cu câteva luni, privind premierea sportivilor cu rezultate foarte bune la competițiile naționale și internaționale. Răspunsul lui Felix Borcean, încă o promisiune.

„Atunci când am hotărât acordarea titlurilor de Cetățean de Onoare al Caransebeșului unor sportivi meritorii și nu numai, v-am spus că mai sunt și alți elevi, care au obținut rezultate excelente la Naționale și chiar la Balcaniadă, cum este exemplul sportivei Georgiana Copăceanu, în ultimii 3 ani de 6 ori campioană națională la lupte pe plajă și în sală, campioană balcanică în 2017 și câștigătoare a Cupei României în 2017 la lupte. Ați promis că acești copii intră într-o altă categorie de premiere, pentru că ei au mare nevoie de bani pentru pregătire, competiții, dar și o recunoaștere a meritelor din partea municipalității”, a menționat consilierul Florin Bogdea în ședință publică.

În replică, primarul Felix Borcean a spus că în bugetul pentru acest an va fi cuprinsă o sumă pentru premierea, în cadru festiv, a sportivilor.

„Să știți că cei care s-au îngrijit de sportivii lor au depus la primărie proiecte pentru obținerea de fonduri, în baza Legii 350/2005 privind alocarea de la bugetul local de fonduri nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general, în urma aplicării procedurii selecției publice de proiecte. Au aplicat cei de la judo, fotbal, volei, șah, atletism, însă pe cei de la lupte nu i-am văzut pe listă. Se puteau da bani acolo și pentru premiere, dar o să luăm în calcul și o să facem o premiere separat pentru sportivii cu rezultate bune, și Georgiana Copăceanu nu este singura”, a declarat public primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

1000x200 dacus 02

Consilierul Florin Bogdea a mai adăugat că acea selecție de proiecte se referă mai mult la obținerea de fonduri pentru un proiect anume, pentru o competiție anume sau pentru o activitate anume desfășurată în anul depunerii cererii și necesită o documentație stufoasă, amănunțită, după care se face selecția de proiecte, abia la aproximativ 2 luni de la aprobarea bugetul urbei.

„Banii sunt bineveniți pentru aceste proiecte, care ajută toți antrenorii și sportivii, însă eu mă refer la o premiere a performanței, care reprezintă spuma orașului indiferent de sport sau categoria de performanță. Pot fi olimpici la anumite materii, pot fi sportivi medaliați, toți reprezintă pentru restul elevilor și pentru noi un etalon, care trebuie motivat”, a mai spus consilierul Florin Bogdea, director al Liceului Tehnologic Dacia din Caransebeș.

publicitate si promovare online banner maxagro