Senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă este categoric! „Asistăm, practic, la o dictatură!“ [VIDEO]

explo 1000x200

Ionuţ Chisăliţă, senatorul PSD de Caraş-Severin, a fost întrebat de expressdebanat.ro, în contextul impunerii legilor justiţiei sub forma dorită de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, dacă asistăm la o dictatură numită Liviu Dragnea.

Răspunsul parlamentarului social-democrat a fost categoric: „Nu. De ce să fie o dictatură a PSD cu Liviu Dragnea? Este, practic, o dictatură a cetăţenilor, pentru că votul cetăţenilor contează! Eu, deocamdată, nu ştiu nicio altă formă de democraţie decât aceea a parlamentului unde se dezbat legile. Acolo se dezbat legile, nu în stradă, nu în baruri, nu în restaurante! În Parlament!“.

Chisăliţă precizează că legile justiţiei sunt votate „de o majoritate care a ajuns în Parlament prin cel mai democratic proces, votul! Votul cetăţeanului!“. În consecinţă, forma finală a legilor justiţiei ar fi de fapt expresia voinţei cetăţenilor care au legitimat componenţa celor două camere legislative, la momentul electoral din decembrie 2016.

Demnitarul PSD spune că, în calitatea sa de senator, chiar ştie ce se dezbate în Parlament. „Ştiu că şi Partidul Naţional Liberal, senatorii sau deputaţii PNL, cei ai USR, ai UDMR fac parte din comisiile de specialitate ale Parlamentului, unde se dezbat toate aceste legi şi unde au fost invitaţi să depună amendamente. Toate aceste amendamente se dezbat în comisii, după care forma finală a legii este dezbătută în Parlament. Sigur, este rolul opoziţiei să se plângă, însă Parlamentul este forul suprem al democraţiei. Acolo unde trebuie să se dezbată toate aceste legi“, a declarat senatorul Ionuţ Chisăliţă.

banner 970 x 250