Lupte aprinse în educație între reșițeni și gugulani. Vezi ce licee se bat pentru primul loc cu cele mai mari note la admitere!

Cum examenul de bacalaureat a acaparat toată atenția la începutul acestei veri, se cere și o privire asupra notelor obținute de elevi la evaluările naționale și la admiterile la liceu.

După ce rezultatele de la coada listei au șocat de-a dreptul, cu înșiruiri de note de unu și doi, vârful piramidei cu rezultate este încununat de note mari, dar și o competiție acerbă între două mari licee din județ.

Astfel, reșițenii au ajuns în ring cu gugulanii, în luptă deschisă pentru supremație în ceea ce privește cei mai buni elevi și cele mai mari note la admiterile de la începutul acestei veri. Colegiul Național „Traian Lalescu” a fost cu un pas în fața Caransebeșului, deschizând lista cu rezultate cu nota de 9.96. Nici gugulanii nu s-au lăsat mai prejos și au venit imediat din urmă, fiind pe locul doi în opțiunile celor mai buni elevi. Astfel, cu nota 9.92 s-a încadrat pe podium și Liceul Pedagogic „Constantin Diaconovici Loga” din Caransebeș.

Competiția cea mai strânsă, însă, se dă tot între colegiul reșițean „Traian Lalescu” dar, de data aceasta, cu Liceul Teoretic „Traian Doda” din municipiul de pe Timiș și Sebeș. Fiind pe lista celor mai bune licee la nivel de județ, cele două unități de învățământ au fost în topul opțiunilor elevilor la admiterea de anul acesta.

Astfel, pe front deschis, dacă Liceul „Traian Lalescu” se putea mândri cu o notă de 9,88, Liceul „Traian Doda” recupera imediat din urmă cu o notă de 9,87. Cu doar câte un subpunct în urmă, liceul gugulanilor a fost cap de listă în ceea ce privește alegerile elevilor din Caransebeș și din localitățile din jurul acestuia.

Rezultatele cu care s-a intrat la cele două licee cărășene au reușit să mai șteargă puțin din rușinea lăsată de notele deplorabile de la coada listei, acolo unde elevii au reușit să intre la liceu chiar dacă au promovat evaluările naționale doar cu punctul de oficiu.