Lupta împotriva țânțarilor continuă – începe dezinsecția aeriană la Timișoara!

Lupta împotriva țânțarilor continuă în orașul de pe Bega. De luni va porni operațiunea de dezinsecție aeriană și deratizare pe domeniul public al municipiului Timișoara. În cazul în care condiţiile meteorologice nu vor permite acest lucru, perioada de efectuare a activităţii se va prelungi.

Începând din 24 iunie, Firma Coral Impex din Ploiești va fi cea care se va ocupa de aviotratementul, dezinsecția, cât și de deratizarea orașului.

„Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa K’Othrine Profi EC 250, substanţă activă Deltamethrin. Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de deratizare este substanţa Deration Pellet, substanţă activă Bromadiolone. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată sa ia toate masurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar,  Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”, a transmis Imre Farkas, viceprimarul Timișoarei.

Reprezentații Primăriei spun că substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

Toți timișorenii sunt rugați să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort. Conform HCL nr. 371/2007, oamenii sunt obligați să efectueze astfel de lucrări, în caz contrar ei vor fi sancționați cu amendă contravențională de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice.