[FOTO] Timișul a învins fără drept de apel! Lupacul, în returul barajului pentru Liga a III-a!

În Banat, ora exactă în fotbal se dă clar din Timiș. Acest lucru s-a reconfirmat după returul barajului pentru Liga a III-a, când Fortuna Becicherecu Mic s-a impus cu 6-1 în fața campioanei Carașului, Voința Lupac. În tur, timișenii au câștigat cu 2-0, dar diferența din al doilea meci a fost una imensă.

Din minutul 15, Fortuna a deschis scorul cu un gol direct din lovitură liberă marcat de Bogdan Centea. La pauză s-a intrat cu 2-0, după ce și Deian Pecarov a marcat în minutul 23. În repriza secundă, după o bară a lui Zurbagiu, Zoran Radu a marcat pentru 3-0 în minutul 49. Lupacul a marcat golul de onoare în minutul 53, datorită lui Cristian Popa. Pe final însă, timișenii au mai înscris de trei ori: Deian Pecarov în minutul 77, Andrie Hodiș, în minutul 83 și Brian Filimon, în minutul 89, din penalti.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda, Filimon, Zurbagiu, Szalkai, Pecarov, Radu, Hodiș, Oneț, Toma, Dragu, Centea. Au mai intrat: Vîrșog, Roman, Negruț, Neagoie.

Voința Lupac: Petruț, Avramovic, Cheda, Isac, Marcu, Oncică, Mitru, Modalcă, Bărbulescu, Străin, Popa. Au mai intrat: Mihuțescu, Krkelic, Lolea.

După promovare, antrenorul Vasile Luță a punctat că lotul Fortunei se va întineri, iar stadionul va primi în sfârșit îmbunătățiri. „A fost mai ușor datorită faptului că am jucat pe teren propriu. Scorul din teren reflectă și realitatea. Astăzi a fost foarte cald și jocul a suferit din această cauză. Jucătorii în unele momente s-au sufocat și ritmul de joc în unele momente a fost un pic mai scăzut. Așa cum este la fotbal, unii jucători vor veni, alții vor pleca. Nucleul de bază va rămâne. Vor mai veni ceva jucători tineri, pentru că la Liga a III-a avem nevoie de juniori și trebuie să întinerim un pic lotul. Cu siguranță stadionul va avea îmbunătățiri până la începerea campionatului de Liga a III-a. Am convingerea că cei din conducerea administrativă și Primăria vor face tot posibilul ca această arenă să capete o nouă față”, a precizat antrenorul Fortunei.

Brian Filimon a pierdut șirul promovărilor

Brian Filimon, primarul din Măureni, a promovat din nou cu o echipă timișeană, cum a făcut-o în ultimii ani cu ASU Poli, Ghiroda și Dumbrăvița. „Orice succes de genul acesta vine încununat după o muncă în spatele cortinei. Sunt sigur că Dumnezeu răsplătește ceea ce se face la antrenamente, seriozitatea și bineînțeles, constanța. De șase luni de zile ne pregătim pentru retur, din 15 ianuarie. Chiar astăzi calculam. Un succes binemeritat. Noi ne mulțumeam cu orice rezultat, chiar și cu un gol diferență, însă sperăm să câștigăm categoric. Nu trebuie să ne ascundem după deget, și eu sunt din județul Caraș-Severin. Este clară diferența între Timiș și Caraș, însă meciurile de baraj sunt întotdeauna imprevizibile și grele. Îmi pare rău de cei de la Lupac, dar diferența aceasta este în momentul de față. Nu voi rămâne în Liga a III-a. Este greu să te pregătești pentru o nouă promovare, deoarece programul mă dă mult peste cap. Am făcut un efort, îmi plac foarte mult provocările. M-a ajutat și grupul. Am găsit un grup unit, am văzut și simțit că pot să-i ajut. Dacă simt că pot să ajut o echipă, fie la promovare, fie la retrogradare, dau totul. Dacă voi simți că nu mai pot, voi face un pas înapoi. Cu siguranță mi-ar plăcea o nouă promovare, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Este al zecelea sau al unsprezecelea meci de baraj, și a șaptea sau a opta promovare, nici eu nu mai știu. Sunt ani de luptă, însă dacă tratezi fotbalul cu seriozitate, cu siguranță vei fi răsplătit”, spune Filimon.

Primarul-fotbalist spune că ambele meserii sunt la fel de grele. „Grele sunt amândouă, însă totodată sunt și foarte plăcute. Fotbalul este o parte din viața mea, iar când ajung aici și am intrat în vestiar cu băieții, las la o parte toate problemele Primăriei și încerc să mă concentrez pe ceea ce fac la antrenamente, să pregătesc ciclul săptămânal așa cum trebuie. Aici sunt jucător și încerc să ascult de profesorul meu, de antrenor și încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Dacă simt că programul nu mă mai lasă și încep să am scăpări la Primărie, cu siguranță fac pasul înapoi. Deocamdată, pentru că mi-am făcut o echipă foarte bună la Primărie, am reușit să fac față cu greu pe amândouă planurile. Mi-aș dori să mai joc atâta cât pot, să mă pregătesc, pentru că sportul îmi dă și sănătate. De ce nu, să ajut o nouă echipă, indiferent unde ar fi și în orice eșalon ar fi. Acum mă bucur de această promovare”, a mai spus Filimon.

Antrenorul Lupacului, Bosco Vișatovici, a jucat al treilea baraj ca antrenor al „croaților”. Tehnicianul consideră că regula cu juniori din Caraș-Severin nu avantajează echipele când ajung la baraj. „Cu părere de rău, o înfrângere dureroasă, cu o echipă superioară nouă. Clar, nivelul fotbalistic din Timiș e mult peste nivelul nostru din Caraș. Din păcate, s-a mai dus un an cu munca pe care am prestat-o în campionat. Luăm campionatul, dar la baraj, se pare că atâta ne este valoarea. Felicit gazdele de astăzi, le urez să facă o treabă frumoasă în Liga a III-a. Au jucători de o certă valoare, sunt o echipă mult mai pregătiți ca și noi. Nu pot să zic că a fost cel mai greu baraj. Primul baraj a fost cel mai greu, cu cei de la ASU. Dar, din păcate, eu nu mai am echipa din 2014-2015. Nu mai am echipa din turul campionatului. Doi titulari de bază sunt accidentați și doi au plecat în străinătate. Aceasta e țara românească și nu putem să-i susținem financiar. Dar asta nu este o scuză. Încercăm să clădim o echipă tânără, cu niște jucători tineri. Dar aceasta e nivelul fotbalistic la noi în Caraș. Suntem unul din puținele județe în care se cere să jucăm în campionat cu doi juniori. Este județul Timiș, care are un potențial foarte mare, pepinieră foarte mare de fotbaliști, și se joacă doar cu seniori. Eu mă chinui un an de zile să-i învăț și ajung la baraj, cu jucători cu experiență și am doi jucători în minus de la început”, a spus Vișatovici.