Lupta cu țânțarii! Acțiune de dezinsecție terestră la Lugoj

Municipalitatea lugojeană va începe de astăzi acțiunea de dezinsecție a zonelor verzi din Lugoj, într-o primă etapă care se va desfășura la nivelul solului. Acțiunea se va desfășura între orele 20.30 – 22.30, în toate parcurile și zonele verzi din municipiul Lugoj, precum și pe malurile râului Timiș.

„Această dezinsecție a fost solicitată de către Primăria Municipiului Lugoj și are ca scop stârpirea țânțarilor și a muștelor. Intervențiile asupra acestor insecte se va face atât pe străzi, cât și în parcuri, respectiv pe malul râului Timiș. Toate procedurile se vor efectua cu substanțe autorizate. Se va folosi Biosect, având substanța activă Cypermethrin, avizată de Comisia Națională pentru produse Biocide din Ministerul Sănătății, dar și Perme Plus, având substanța activă Permethrin, pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare”, au transmis reprezentanții firmei de dezinsecție.

Apicultorii sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de tratare.

Primăria Lugoj roagă cetățenii să închidă geamurile locuințelor în intervalul orar menționat mai sus, în care se vor desfășura activitățile de dezinsecție.