Incident grav la Bethausen! Directorul Școlii Gimnaziale, acuzat că a spart capul unui elev cu pumnul

Un elev de clasa a opta a ajuns acasă cu capul spart și arată cu degetul înspre directorul școlii, spunând că a fost bătut de acesta în cancelaria unității de învățământ.

Corecțiile fizice încă se practică în școlile din România sau cel puțin acest lucru îl afirmă bunica băiatului care a plecat de la școală cu capul spart. Într-o plângere înaintată Poliției, femeia spune că nepotul său a fost chemat la direcțiune și a fost lovit de mai multe ori de către director. „Sunt bunica numitului Kuth Gheorghe, în vârstă de 14 ani, care este elev la Șoala Gimnazială din Bethausen, iar în data de 7 iunie, în jurul orelor 14.00, a venit acasă, în localitatea Cliciova. Tot în data de 7 iunie, nepoata mea Chasciar Ancuța din localitatea Cliciova, mi-a spus că directorul școlii din Bethausen, Ionescu Adrian, l-a lovit cu pumnul în cap pe nepotul Kuth Gheorghe. L-am întrebat pe Kuth Gheorghe dacă este adevărat și acesta mi-a spus că a fost chemat la direcțiune împreună cu alt coleg și au fost loviți de către director cu pumnul în cap și cu palma. În momentul în care m-am uitat în cap la nepotul meu, am observat că prezintă urme de lovire, acesta având capul spart și cu un șervețel l-am curățat”, arată Ana Voloșin, bunica băiatului, în plângerea înaintată poliției.

Trei zile de îngrijiri medicale

Femeia a scos și un certificat medico-legal, iar constatările doctorilor relevă faptul că tânărul a fost agresat: „la nivelul pielii păroase a capului, pe linia mediană, la circa 3 cm, posterior pe vertex, excoriație de 1/0,3 cm, acoperită de crustă hematică (…) Concluzii: Leziunea poate avea vechimea din data de 7.06.2021 și poate fi rezultatul lovirii directe cu un corp dur. Necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale, socotite de la data producerii leziunilor, dacă nu survin complicații”, se arată în certificatul eliberat de institutul de Medicină Legală Timișoara.

Nu știe nimic!

De cealaltă parte, profesorul acuzat spune că nu știe să fi fost recent vreun act de violență în școală. „Nu știu nimic despre vreo plângere. Băiatul se află în grija bunicilor, mama sa fiind plecată în străinătate. A mai avut probleme și în trecut cu repetenția, iar bunicul lui s-a interesat de situație după finalizarea anului școlar. Nu știu să fi avut loc recent dispute violente în școala noastră”, a declarat Adrian Ionescu, directorul Școlii Gimnaziale Bethausen.

1000x100 casa brutarului

Posibilă infracțiune

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. „În cursul zilei de 8 iunie, polițiștii Postului de Poliție Bethausen au fost sesizați cu privire la faptul că în data de 7 iunie, anul curent, un minor în vârstă de către un bărbat în vârstă de 42 de ani. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe , în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Andreia Jerdea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

Și ISJ Timiș anchetează cazul

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a demarat la rându-i o anchetă, pentru a vedea dacă situația creată la Bethausen se adeverește. „Noi am trimis deja un inspector la fața locului pentru a evalua situația de la Școala Gimnazială Bethausen, iar dacă ceea ce s-a scris în presă despre cazul elevului care acuză că a fost lovit de director se dovedește adevărat, vom lua măsurile care se impun în astfel de situații”, a declarat Marin Popescu, inspector școlar general al ISJ Timiș. Dacă anchetele vor scoate la iveală faptul că adolescentul a fost într-adevăr lovit de director, profesorul riscă să fie exclus din învățământ.