Lupii înfometați atacă gospodăriile din Anina!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Din cauza lipsei de hrană și a habitatului natural din ce în ce mai afectat, lupii își încep sezonul de năvălit în gospodăriile oamenilor. Anina se confruntă anual cu această problemă care, după spusele oficialilor, nu are rezolvare.

Cu toate că oamenii s-au autoeducat și au început să-și țină animalele pe lângă casă, asta nu le conferă nicio siguranță. Animalele, cel puțin în sezonul rece, când nu mai au hrană, atacă animalele de curte. Oficialii orașului nu consideră problema lupilor una deosebit de gravă, atâta timp cât acestea nu atacă cetățenii. Măsurile care ar putea fi luate așteaptă, probabil, o tragedie pentru a primi importanță.

Până în momentul de față nu a fost văzută decât o singură lupoaică în apropierea orașului. Asta nu înseamnă că situația de până acum, când animalele gospodarilor au fost ciuruite de prădători, este departe de a se întâmpla iar.

Oficialii susțin că nu ține de competența lor să ia măsuri

promovare banner maxagro Muzeul TM

,,Ce măsuri pot să iau dacă lupii sunt ocrotiți de lege? Oamenii nu au fost atacați, doar animalele. Lupii sunt animale lașe și nu au treabă cu oamenii. Lupii, acolo unde sunt învățați să mănânce, acolo se reîntorc, nu avem ce să le facem. Eu, ca administrație publică, nu am voie să mă ating de animalele astea, pentru că sunt considerate monumente ale naturii, au o lege specială. Am avut o discuție cu Rezervația Naturală Cheile Beușniței și ei au o evidență a acestor lupi din zonă. Nu sunt mulți, ar fi haita aceasta care coboară în Anina de 9 lupi și ar mai fi o haită de 5, deci vreo 14 lupi în total în zonă. Cert este că ce s-a văzut în oraș a fost doar o singură lupoaică până acum”, a declarat Românu Gheorghe, primarul oraşului Anina.

În dezarmarea acestei idei vine Sturza Cornel, Președintele Organizației GEC Nera. ,,Lupii nu sunt specii protejate. Cei care ar trebui să-i vâneze se disculpă prin faptul că lupii se refugiază în Parcul Național Cheile Nerei Beușnița. Dacă intră într-o zonă de protecție interioară, acolo nu se vânează nimic. Așa trebuie înțeles fenomenul prin care cei responsabili se spală pe mâini și practic lupii își văd de treabă în continuare. Desigur că primarul nu poate să îi vâneze, nici altcineva. Este foarte ușor să scape printre degete cum că nu i-au găsit decât atunci când au ajuns în Parcul Naţional.”

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/