Luminița Jivan: „PNL se face din nou de râs! Orban bate câmpii!”

Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, îl ia din nou la bani mărunți pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, care n-ar înțelege mare lucru despre colectările ANAF sau restituirile de TVA!

Deputatul Luminița Jivan e membru în Comisia de Buget Finanțe și Bănci din Parlamentul României și spune că, din această postură, urmărește cu un foarte mare interes ceea ce face ANAF, în mod deosebit cât încasează ANAF. Potrivit șefei PSD Caraș-Severin, în luna iunie, ANAF ar fi încasat cu 4 milioane de lei mai mult decât în aceași perioadă a anului trecut. „Prin urmare, tot ceea ce președintele PNL și PNL spun nu denotă decât faptul că se fac din nou de râs când acuză foarte clar guvernul că fură banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări. Ca de obicei, Orban și PNL bat câmpii. Nimic din spusele președintelui PNL nu are temei”, acuză Jivan.

Președintele social-democraților cărășeni subliniază că ANAF nu doar că a făcut planul de încasări, colectând în jur de 23 miliarde de lei în luna iunie, dar a și restituit TVA în valaore de 1,2 miliarde de lei, iar în primul semestru al anului restituirile de TVA către contribuabili ar fi fost în jur de 9,2 miliarde de lei, cu aproape 400 de milioane de lei mai mult decât anul trecut. „Așadar, în plin proces de reorganizare pentru creșterea eficienței și reducerea birocrației ANAF reușește să-și facă bine treaba. Ritmul și nivelul colectării asigură veniturile necesare prognozate în bugetul de stat astfel încât nu vor fi niciun fel de probleme, nici cu plata salarilor ori a pensilor și nici cu investițiile asumate pentru acest an”, a mai afirmat deputatul Luminița Jivan.