Luminița Jivan, părăsită de apropiații din PSD pentru Ion Mocioalcă!

untitled design set 970x90 px

Lidera femeilor social-democrate din Caraș-Severin s-a bucurat de susținere totală în PSD Caraș-Severin, dar din momentul în care a votat împotriva plecării lui Liviu Dragnea și a început demersurile pentru debarcarea lui Mocioalcă de la șefia organizației județene e părăsită de tot mai mulți dintre apropiați.

Atacul fără precedent la adresa lui Mocioalcă, lansat de Luminița Jivan, puternic împinsă de la spate de Dragnea prin portavocea Codrin Ștefănescu, i-a împărțit pe social-democrații din Caraș-Severin în trei tabere. Cei mai mulți, greii din partid, i-au rămas fideli președintelui Mocioalcă, Luminița Jivan a strâns și ea ceva mai mult de zece primari, cei mai importanți fiind Dumitru Ursu, de la Oravița, și Ioan Borduz, de la Fârliug, iar o a treia tabără e a nehotărâților și a celor care joacă la două capete. Surpriza neplăcută pentru Luminița Jivan vine de la oamenii care au crezut cel mai mult în aceasta și care au susținut-o și promovat-o, poate, mai mult decât ar fi fost cazul.

Primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, e doar un exemplu în acest sens, acesta fiindu-i alături lui Mocioalcă la întâlnirea cu vicepremierul Paul Stănescu. Nicolae Beg, edilul de la Marga, s-a dezis și el de cea care, cândva, promitea și chiar deschidea unele uși pe la București. Asta chiar dacă le deschidea în primul rând pentru ea! Poate cea mai grea lovitură o primește însă de la femeile social-democrate pe care le-a condus. E corect spus „le-a condus”, deoarece semnalele sunt că Luminița Jivan e tot mai singură în organizația de femei. Până și Elena Borchescu, șefa femeilor social-democrate din Reșița, s-a desprins de buna ei prietenă. Așa cum au făcut majoritatea. „Nu consider că există tabere în PSD Caraș-Severin, dar eu nu pot fi decât alături de domnul președinte Mocioalcă. Dumnealui este, așa cum spunea chiar Luminița Jivan, motorul organizației. Cel puțin deocamdată! Relația personală e una, cea politică e cu totul alta, e total diferită. Eu știu că în democrație minoritatea se supune majorității. A fost atunci un vot, domnul președinte s-a dus în CEx cu un mandat dat de majoritatea din PSD Caraș-Severin, lucru pe care ar fi trebuit să-l respecte și Luminița!”, a declarat Elena Borchescu pentru expressdebanat.ro. În cazul altor membre ale OFSD Caraș-Severin, situația a fost tranșată mult mai dur, Luminița Jivan fiind pur și simplu desființată în spațiul public.