Luminița Jivan îi face bagajele lui Ioan Crina!

A ridicat tonul la cel mai recent Comitet Executiv al filialei județene, e total nemulțumit de direcția în care merge partidul și tocmai de asta șeful organizației PSD Reșița are zilele numărate!

I s-a clătinat scaunul tare de tot după eșecul PSD de la alegerile europarlamentare, dar plasarea Vioricăi Dăncilă în pole-position pentru șefia partidului îi prelungește automat mandatul și Luminiței Jivan. Mai multe voci puternice, printre care și a lui Ioan Crina, au taxat strategia pe care PSD Caraș-Severin a avut-o în campanie, dar și numirile în funcții de conducere a unor instituții județene fără niciun fel de consultare în partid. Ținta reproșurilor a fost președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan. Deloc puțini au fost cei care, prin culise, vorbeau despre îndepărtarea preferatei lui Liviu Dragnea de la cârma filialei județene PSD, numai că, la cum se așează lucrurile la nivel central, alții urmează să-și piardă pozițiile în partid. Primul pe listă e Ioan Crina, președinte sau președinte interimar al organizației Reșița.

Statutul lui Crina a generat discuții aprinse în CEx-ul de săptămâna trecută și asta pentru că, acolo unde sunt interimari, vor avea loc alegeri. Când Luminița Jivan a amintit de alegeri la Reșița, Crina a sărit ca ars. Pretinde că el a fost ales, Jivan spune că nu, că a fost desemnat interimar. Numai că Ioan Crina s-ar putea afla într-o cu totul altă postură. Și asta pentru că el a demisionat în septembrie 2016, după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Reșița. (Vezi EXCLUSIV. Ioan Crina a renunțat la șefia PSD Reșița! Ar pleca la București, în Senat!) „La vremea potrivită o să discutăm și despre organizarea alegerilor pentru că, da, una din discuțiile noastre din CEx, care a fost supusă votului, a fost să facem alegeri acolo unde avem președinți interimari și nu avem președinți de organizații. Din păcate pentru noi, sunt câteva organizații care nici măcar nu există la nivel de comune. La Reșița este un președinte interimar”, a spus președintele Luminița Jivan.

Senatorul Ionuț Chisăliță a simțit imediat riscul apariției unor tensiuni suplimentare și a încercat să arate că nu se fac jocuri în PSD Caraș-Severin, astfel încât cei care o agreează mai puțin pe Luminița Jivan să fie reduși la tăcere. „Să nu facem un caz din Reșița. Există mai multe organizații unde avem interimar. Orice partid își dorește să aibă organizații stabile, cu președinți, cu comitet executiv în vederea pregătirii viitoarelor bătălii politice, electorale. Acum putem să discutăm despre orice organizație. Nu facem un caz din nicio organizație. Așa cum și la nivel național facem congres pentru că avem un președinte interimar, așa este firesc ca și la toate organizațiile teritoriale ale PSD să facem alegeri unde avem interimari”, a afirmat Chisăliță. „Și Reșița va intra în alegeri, așa cum va intra și Moldova Nouă, cum va intra Băile Herculane, cum vor intra toate organizațiile cu președinți interimari. În sfârșit dăm putere organizațiilor să aibă o echipă stabilă, o echipă unită cu care să plece în bătălii și vor urma destul de multe”, a adăugat șefa PSD Caraș-Severin.